free download 78 travel guides written by experts

“Sansa unei vieti mai bune” prezinta video-ul “Meseriile care ne inspira”

În proiectul “Șansa unei vieți mai bune” am investigat contextul deosebit în care oameni pasionați investesc timp și energie în vocațiile lor.

Materialul video “Meseriile care ne inspiră” pune sub reflectoare șase meserii: contabilă, vânzătoare, cosmeticiană, patiser, lucrător produse lactate și babysitter.

Vă invităm să le cunoașteți povestea:

Am întâlnit oameni care ne împărtașesc perspective unice ale meseriei lor și grija prin care își realizează activitățile zilnice. De la un contabil pasionat de poezie, la o echipă de vânzătoare în același timp agitate și răbdătoare, la o cosmeticiană antreprenor cu o chemare către psihologie, la un șef de patiserie competitiv și inovator, la un operator de produse lactate alchimist dedicat igienei și până la o bonă care îmbrățișează filosofia hedonistă a vieții.

Proiectul “Șansa unei vieți mai bune” răspunde la o problemă actuală a sistemului de învățământ românesc. Tinerele generații sunt direcționate mai puțin către meseriile practice, care explorează talentul meșteșugăresc și arta de a lucra cu mâinile. Astfel, meseriile practice sunt din ce în ce mai ignorate și puțin vizate ca opțiuni în carieră de către tineri.

Dupa o campanie de promovare în presa online, presa scrisă, la posturile TV și radio, prin care vă prezentam frumusețea acestor meserii și bucuria oamenilor de a le practica, incheiem cu o serie de interviuri ilustrative în care portretele personajelor mai sus menționate prind viață. După ce ne-am concentrat pe motivațiile lor, secretele, rutinele și planurile de viitor, le oferim șansa de a se desfășura relaxați în fața camerei de filmare.

Proiectul este realizat de VECO-ROM și TES Business Solutions, prin cofinanțarea Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Mai multe materiale care au făcut obiectul campanie veți găsi pe site-ul www.proiecte-europene.com/vietibune.

Campanie realizată cu sprijinul partenerilor media: creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Radio România Cultural, Agerpres, Ziare.com, Zile și Nopți, Opinia Giurgiuveanului, Gratuitor, Informația Harghitei, Deco și Eco, Al treilea sector, România Pozitivă, PRwave, IQool, Calendar Evenimente.

Bucuresti, 11.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *