free download 78 travel guides written by experts

Sansa dezvoltarii – regionale, imobiliare, rurale

prin relansarea turismului

~ Dejun de lucru si workshop cu Presedintele grupului Détente Consultants (Paris) ~

Dupa un an si jumatate de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, fara a fi nevoie de o analiza sofisticata, putem constata o reala si progresiva degradare a imaginii de tara a Romaniei, atat in exterior, cat si din punctul de vedere al institutiilor europene, mediilor occidentale si increderii pe care o inspira Romania turistilor sau oamenilor de afaceri straini care decid sa ne viziteze. Recent, un scriitor roman de notorietatea lui Mircea Cartarescu nota: “Nici NATO, nici UE, nici subredele noastre institutii nu ne salveaza de noi insine, de uriasele noastre rezerve de ura si invidie, de minciuna si nepasare care ne fac sa traim prost economic, psihologic si-n toate celelalte feluri”. Dincolo insa de aspectele emotional-afective, soarta investitiilor, a programelor de finantare UE si a unei integrari palpabile in Piata Unica Europeana sunt din ce in ce mai puse in discutie. In ultimele luni, chiar pietele care pareau cele mai dinamice si profitabile, de pilda zona investitiilor imobiliare, incep sa se resimta de pe urma lipsei de viziune, a solutiilor romanesti prea “originale” si a improvizatiei smecheresti devenita tot mai mult blazon national.  

Intr-un asemenea context framantat si incert, gratie sprijinului principal al Grupului LAFARGE Romania, precum si al altor parteneri si sponsori, EUROLINK-House of Europe (organizatie fondata in 1997 – www.HouseofEurope.ro) face posibila intalnirea mediului de afaceri, a expertilor din sectorul public, a tuturor celor interesati cu o somitate in domeniul consultantei legata de strategiile de dezvoltare teritoriala, branding/re-branding, marketing si formare profesionala si crearea de noi produse si servicii turistice, precum Dl Joseph TOMATIS, Presedintele Director General al grupului „Détente  Consultants” (Paris – www.detente.fr). Compania „Détente Consultants”, fondata in urma cu 25 de ani, detine locul I in Franta in domeniul consilierii pentru parcurile si zonele recreative si de agrement, investitiilor in turism si cultura. Mentionam, de asemenea, ca oaspetele francez este membru al prestigioasei International Society for Hospitality Consulting si al AFEST (Asociatia Franceza a Expertilor si Cercetatorilor Stiintifici in domeniul Turismului), si a fost de-a lungul timpului implicat in peste 1500 de misiuni de consiliere pentru: bancile Credit Agricole, Paribas, Warburg Bank, WORMS, Fondul Mutual de Investitii Ofivalmo, Grupul VVF, agentia Tour-Operator „Planete”, Grupul AIR France, Ministerul Turismului din Franta, Posta Franceza, regiuni intinse si obiective turistice din Maroc, Egipt, Senegal, Bahrain, Monaco, Madagascar, Franta etc.

Evenimentul este organizat la Centrul International de Conferinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Sala Dacia), in data de 9 iulie 2008 (orele 12.00-16.00), in sistem interactiv, in formatul unui Dejun de Lucru, urmat de Workshop-ul cu tema: “Cand, cum si daca putem reface brand-ul de tara al Romaniei si care sunt sansele de relansare reala pentru turismul autohton? – Sansa accesarii cu succes a Fondurilor Europene destinate promovarii/dezvoltarii turistice”, si este concentrat pe urmatoarele subiecte majore:

I. Cum se creeaza si/sau se reface brandul unei tari/regiuni turistice? Care este ciclul de viata al unei destinatii de turism? Simptomele situatiilor de criza ale unui brand si managementul acestora. Ce sunt si cum se creeaza strategiile de dezvoltare ale unei regiuni sau zone turistice?

II. Cum se realizeaza un plan de afaceri realist al unui proiect de dezvoltare turistica? Realizarea montajului public-privat pentru proiectele complexe de dezvoltare imobiliara cu impact asupra turismului.

Cele doua parti ale conferintei sunt precedate de o sesiune de networking intre participanti si invitati. Lucrarile conferintei se desfasoara in limba engleza. Partenerii Media ai evenimentului sunt: Radio France Internationale, Grupul Tribuna Economica – Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta; In Your Pocket, PRWave.ro, SmartBank.ro, SmartFinancial.ro, Stirievenimente.ro.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri va rugam sa consultati pagina de internet www.HouseofEurope.ro sau sa contactati Secretariatul Organizatoric la tel./fax: 021.2304997; 231.52.88; email: eurolink@b.astral.ro .

Bucuresti, 20.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *