Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Salvati muzica, salvati arta!

Vineri, 15 iunie 2012, în Centrul Vechi al Bucureştiului, începând cu orele 20.00, Fundaţia BRIGHT LIGHT vă invită să participaţi la evenimentul public „Salvaţi muzica, salvaţi arta!”.

Vineri seara, timp de trei ore, mai multe trupe de muzică vor merge pe jos în Centrul Vechi şi vor cânta live un repertoriu de melodii specifice culturii rome, pentru a promova incluziunea socială prin educaţie şi formare şi, totodată, pentru a transmite un mesaj de renunţare la prejudecăţi şi discriminare. Aproximativ 250 de muzicieni vor alcătui această caravană muzicală în mişcare, printre care: Damian Drăghici, Damian & Brothers, artişti, copii talentaţi şi foarte mulţi susţinători ai cauzei. Astfel, perimetrul dintre strada Lipscani, strada Eugen Carada şi strada Smârdan se va transforma într-o zonă liberă de prejudecăţi, spaţiu multicultural şi de promovare a incluziunii sociale prin muzica şi artă.

„Ideea acestui proiect a apărut în urma unui concert caritabil pe care eu l-am susţinut în anul 2011. Atunci, mai mulţi părinţi m-au solicitat să le ascult copiii şi să-i îndrum către un centru de pregătire muzicală unde aceştia ar putea să beneficieze gratuit de lecţii de muzică, familiile lor fiind prea sărace pentru a-i susţine material. Aşadar, această experienţă a devenit misiunea fundaţiei Bright Light, care şi-a propus înfiinţarea unui centru de excelenţă în care copiii talentaţi să beneficieze de pregătire muzicală şi artistică gratuită. Vineri seara, veţi avea ocazia să îi ascultaţi pe câţiva dintre ei în Centrul Vechi, în cadrul orchestrei muzicale care va mărşălui militând pentru combaterea discriminării”, declară Damian Draghici, muzician şi fondator Fundaţia Bright Light.

„Salvaţi muzica, salvaţi arta!“ se desfăşoară sub motto-ul „Arta uneşte oamenii” şi face parte din proiectul „I AM GYPSY! I AM PROUD!” iniţiat în 2010 de Fundaţia BRIGHT LIGHT.

Vineri seară, începând cu orele 20.00, vă aşteptăm în Centrul Vechi cu muzică live la rece (unplugged), cu inima deschisă şi fără prejudecăţi!

Intrarea este liberă!

Despre Damian Drăghici

După o lungă activitate în Statele Unite, în care Damian a cântat pe scenă alături de nume grele ale muzicii de afară, precum James Brown, Joe Cocker, Shaggy, Zucchero sau Nigel Kennedy, devenind primul român care câștiga un Grammy, Damian Drăghici a revenit în România cu un prim spectacol, în 2001, Damian’s Fire, care a reunit, pentru prima dată în istoria concertelor din România, cel puţin 72.000 de spectatori în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Din 2006 s-a dedicat proiectului muzical „Rădăcini”, o întoarcere la originile sale de rom. Împreună cu Damian& Brothers”/”Filarmonika Romanes a susţinut nenumărate concerte în perioada 2007 – 2009 în România, dar şi la Dublin, Roma, Madrid, Londra, Bruxelles, ca parte a unui proiect de diplomaţie publică al Ministerului Afacerilor Externe.

În semn de recunoaştere a activităţii depuse pentru combaterea discriminării, Damian a fost succesiv, ambasador al Anului Egalităţii de Şanse (2007) şi apoi ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural în 2008.

Despre Fundaţia Bright Light

Fundaţia Bright Light este o organizaţie apolitică, non-profit şi non-guvernamentală, cu sediul în Bucureşti, înfiinţată în anul 2008 şi alcatuită din specialişti din domeniul socio-educaţional. Activitatea fundaţiei se concentrează pe iniţierea şi implementarea de proiecte şi activităţi în diferite domenii de interes, cum ar fi: incluziune socială, domeniul social, educaţie, artă şi cultură. Îşi propune să implementeze proiecte educaţionale, create pe specificul şi pe nevoile comunităţii locale, având ca motto: „educaţia şi şcoala te ajută să evoluezi şi să te integrezi în societatea contemporană”.

Bucuresti, 14.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *