metalshow

Sahul si hotia organizata

Scandal. Anchetatorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si terrorism (DIICOT), impreuna cu inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), au zgariat recent, cu delicatete, carapacea unui grup de interese cu ramnificatii in mafia alcoolului si a contrabandei cu tigari. Grupul evazionist, denumit cu cinism “Euro” si reprezentat la varf de oamenii de afaceri George Ivanescu, Ion Serban Dobrohauteanu si Catalin Bucura, a fost “avertizat” la sfarsitul lunii trecute, printr-un comunicat la ANAF, de faptul ca se afla deja in atentia autoritatilor pentru comiterea mai multor “infractiuni finanicare”

ACTUALITATE

Saracii nu voteaza

Cand analizam starea actuala a societatii romanesti, ignoram cu prea multa usurinta faptul ca ea este produsul unor evolutii pe termen lung, mai mult sau mai putin sincrone cu evolutiile asemanatoare din vecinatate sau din spatii geopolitice mult mai largi. Convingerea ca suntem o exceptie ne impiedica sa intelegm modul in care functioneaza societatile moderne.

PSD din spate liceu, din fata muzeu!

Cand spun liceu, ma refer la faptul ca partidul se misca, produce, cauta, spera, dar nu recunoaste ca, pe allocuri, mai are si de invatat. Cand spun muzeu, ma refer la faptul ca miscarea sau frana de mana trasa dauneaza campaniei electorale, ca sfatul inteleptilor nu este, automat, si solutia salvatoare.

Piata de energie nu a fost suficient de transparenta

Odata cu diminuarea participantilor in zona distributiilor de energie, Electrica isi consolideaza pozitia pe piata prin dezvoltarea de noi afaceri. Piata de energie nu a fost suficient de transparenta, considera Nicolae Coroiu, director general al Societatii Electrica SA. Acesta este de altfel si motivul pentru care ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a decis ca vanzarile de enrgie ale producatorilor sa se faca numai pe bursa.

POLITICA

Alianta -Cate bordeie, atatea obiceiuri

Prieteni in opozitie. Aveau un tel comun. Tarzani la putere. Jungla mare! Ce vor face liberalii si democratii? Vor trece la defrisari massive sau vor lua totul de la capat: Opozitie si iar Putere.

DOSAR

De la scoala pana la tejghea. Ce se pierde pe drum

Calitatea servciilor incepe de la politica scolii. “Calitatea serviciilor tine de politica scolii care pregateste lucratori in servicii, considera prof. ingi. Gabriel Zorzini, directorul grupului Scolar de Arte si Meserii al Cooperatiei Mestesugaresti “Spiru Haret” din Bucuresti. Adica, spune el, daca serviciile pentru care se face scolarizarea si numarul de locuri sunt alese in functie de cerintele de pe piata fortei de munca, atunci serviciile oferite sunt bune.

SANATATE

Nicolaescu arunca mii de miliarde pentru constructia de spitale

Proiectul contractului-cadru de acordare a asistentei medicale pe anul viitor propune noi facilitate pentru asigurati, dar si masuri pentru cresterea disciplinei in sistemul sanitar, sustin reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNSAS).

Oasele rupte costa statul multi bani

Lipsa de juristi din Sanatate face ca sistemul sanitar sa fie expus riscului de a pierde, numai la “capitolul” asistenta medicala acordata victimelor accidentelor rutiere si “vatamatilor corporal”, sute de miliarde de lei.

SERVICII

O mina de aur, atunci cand oportunitatile sunt exploatate cu mult cap

“800 de miliarde USD annual si o cifra de doua ori mai mare in 2020”. Aceasta este valoarea totala a cheltuielilor facute de sute de milioane de turisti din intreaga lume, calculate de specilaistii care lucreaza pentru Organizatia Mondiala a Turismului. Pentru a intelege si mai bine cat de uriasa este cifra in cauza, este suficient sa reamintim, de exemplu, ca SUA au avut in 2001 un venit national brut anuak de 9.780 miliarde USD, adica de doar 12 ori mai mare decat valoarea chetuielilor facute anual de turistii din intreaga lume.

IMOBILIARE

Impozite noi la vremuri de aderare

In 2007, mare parte din impozitele si taxele locale va avea aceleasi niveluri ca cele valabile anul acesta. Surprize ar putea avea bucurestenii, deoarece autoritatile locale par hotarate sa impoziteze la sange casele si terenurile gazduite de capitala. Mai mult, masinile luxoase si implicit, cele de mare litraj vor deveni tot mai costisitoare pentru soferii bucuresteni, deoarece impozitul auto are toate sansele sa se majoreze de peste 10 ori.

EXTERNE

Kosovo, “sau in cautarea cheii pentru Cutia Pandorei”

Acest sfarsit de an adduce cu sine revenirea in forta a subiectului Kosovo pe agenda diplomatica. Comunitatea internationala s-a angajat sa resolve statutul provinciei albanofone din sudul Serbiei pana in 2007.

INTERVIU

Adrian Iorgulescu se bate cu securistii din Cultura

Poarta o grea povara. Este omul care prin actiunile sale trebuie sa imbogateasca patrimonial cultural European cu valorile spiritualitatii romanesti. Are de luptat cu prejudecati si sentimente ale cetatenilor spatiului comunitar al caror acces la patrimoniul cultural romanesc a fost pana in prezent aproape nul.

TENDINTE

Stefan Banica jr: “Imi place sa-mi petrec timpul liber cu familia”

Actor, cantaret si om de televiziune, Stefan Banica jr este la aceasta ora amfitrionul unuia din show-urile cu audienta record de la ProTv- “Dansez pentru tine”. De altfel, Stefan a reusit la precedenta editie performanta de a-si “bate” si sotia, pe Andreea Marin, la capitolul rating.
 

Bucuresti, 7.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *