Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

S-a desemnat castigatorul finalei nationale a competitiei Stella Artois World Draught Masters 2011

· Barmaniţa Simona Stoica din Bucureşti va reprezenta România la finala mondială de la Buenos Aires

Stella Artois anunţă câştigătorul finalei naţionale a competiţiei Stella Artois World Draught Masters 2011.

Simona Stoica, barmaniţă la Belle Epoque din Bucureşti, a convins juriul că este cel mai talentat barman român al momentului, reuşind să toarne perfect cupa de bere Stella Artois prin Ritualul celor 9 paşi. Simona Stoica a câştigat un premiu de 1000 de euro şi urmează să reprezinte România la finala mondială Stella Artois World Draught Masters care va avea loc la Buenos Aires, în Argentina, pe 26 octombrie 2011.

„O mandatăm cu încredere pe Simona Stoica să reprezinte România la finala mondială Stella Artois World Draught Masters unde va trebui să-şi demonstreze talentul în întrecerea cu cei mai buni barmani selectaţi din 28 de ţări din întreaga lume. E clar că la Buenos Aires va fi o întrecere a „iniţiaţilor” şi ne punem mari speranţe că, prin talentul său, Simona va face o figură frumoasă”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing al Bergenbier S. A.

Câştigătorul ediţiei naţionale Stella Artois World Draught Masters 2011 a fost desemnat de juriu din cei 14 barmani din întreaga ţară calificaţi în finală, după derularea etapelor locale. Fiecare concurent înscris în competiţie a fost provocat să-şi demonstreze măiestria în turnarea perfectă a unui pahar de bere Stella Artois la draft, respectând Ritualul celor 9 paşi de turnare. Pe locul doi, cu un premiu de 500 de euro s-a clasat Burgoci Marcel din Timişoara, iar pe locul trei Dragomir Cosmin din Craiova, cu un premiu de 300 de euro.

În paralel cu întrecerea barmanilor, în perioada 1-8 august s-a derulat şi promoţia Stella Artois prin care clienţii puteau câştiga o excursie de două persoane la Buenos Aires. În urma tragerii la sorţi, pe baza unui algoritm electronic, care a avut loc pe data de 20 august cu prilejul finalei naţionale a World Draught Masters, câştigătorul promoţiei Stella Artois a fost declarat Nicolae Alexandru, din Bucureşti.

Stella Artois World Draught Masters este o competiţie internaţională organizată de Stella Artois în fiecare an, ajunsă la cea de-a cincisprezecea ediţie. Inspirată din tradiţia de peste şase sute de ani de în fabricarea berii, acest program anual celebrează măiestria creării şi turnării supremei “frumuseţi lichide” – potirul perfect de Stella Artois.

În România, competiţia Stella Artois World Draft Master se organizează din anul 1997. La ediţia din 2006, titlul mondial de World Draft Master a fost câştigat de românca Mihaela Joiţa.

Despre Ritualul celor 9 paşi de turnare Stella Artois

Ritualul celor 9 paşi e construit pe formula şi în limbajul ritualurilor cavalereşti, la care aveau acces doar cei iniţiaţi. Definit cu atenţie, în cele mai mici detalii, ritualul transformă actul turnării berii într-o oficiere în toată puterea cuvântului a cărei destinaţie finală este obţinerea „potirului” perfect de Stella Artois:
1. Purificarea – folosiţi un pahar Stella Artois tip potir proaspăt spălat şi bine clătit.
2. Sacrificiul – deschideţi cepul dintr-o singură mişcare rapidă şi lăşaţi să se scurgă primele picături de bere.
3. Alchimia Lichidă – Tineţi paharul sub cep, fără a-l atinge, înclinat într-un unghi de 45°.
4. Coroana de spumă – Lasaţi paharul în jos pentru a permite formarea naturală a coroanei de spumă
5. Mutarea – închideţi cepul rapid şi îndepărtaţi paharul de sub el pentru a nu lăsa ca picăturile de bere să cadă peste spumă.
6. Tăierea – În timp ce spuma se ridică şi trece peste marginile paharului, îndepărtaţi delicat partea de deasupra cu un cuţit
7. Curăţarea – Curăţaţi tapla şi părţile laterale ale paharului
8. Judecata – Măsuraţi grosimea corectă a spumei care trebuie să fie de două degete
9. Ofranda – Serviţi paharul cu bere clientului pe un biscuite curat având grijă ca sigla să fie de fiecare dată orientată spre client.

Pentru mai multe informaţii despre competiţia Stella Artois – World Draught Masters 2011, vă rugăm să vizitaţi www.stellaartois.com.

Bucuresti, 22.08.2011

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.