free download 78 travel guides written by experts

Romanian Piano Trio incheie Turneul national MusicON LG 2009 la Sala Radio

Ansamblul Romanian Piano Trio revine sambata, 12 decembrie 2009, ora 19.00, pe scena Studioului de Concerte ”Mihail Jora” al Societatii Romane de Radiodifuziune, cu ocazia recitalului final de la Bucuresti al Turneului national MusicON LG.

Romanian Piano Trio continua periplul muzical national cu recitaluri la Bistrita, Cluj Napoca, Constanta, Pitesti si Bucuresti. Cei trei artisti, violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Razvan Suma si pianistul Horia Mihail prezinta un program incantator, echilibrat, in care umorul si buna dispozitie din muzica lui Haydn se imbina admirabil cu pasiunea romanticului Mendelssohn.

”Am realizat ca aceasta editie a turneului MusicON LG este una cu totul speciala: proiectul nostru, demarat in urma cu aproape 5 ani, a inceput sa dea roade. In toate salile in care am cantat, in licee, in scoli, am fost primiti cu entuziasm, bucurie si multa, multa caldura de spectatori tineri, care iubesc muzica si frumosul. Am fost, alaturi de colegii mei, martori ale unor momente impresionante: sali arhipline care se ridica in picioare, aplaudand muzica lui Haydn si a lui Mendelssohn” a declarat Horia Mihail, pianistul formatiei si Presedinte al Asociatiei Culturale Accendo, organizator al acestui turneu. Intre partenerii acestui turneu se gasesc Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

Cele mai noi informatii despre turneul din acest an vor putea fi vizualizate accesand site www.musiconlg.ro, iar fanii vor putea trimite mesaje direct artistilor in cadrul unei sectiuni speciale de blog.

Membrii formatiei Romanian Piano Trio sunt reprezentanti ai unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate. Astfel, pianistul Horia Mihail a revenit in Romania ca solist concertist al Filarmonicii din Brasov, dupa ce intre anii 1999 si 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americana din Boston; iar Razvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzica din Bucuresti, care a obtinut in anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets, este cadru didactic la Universitatea Transilvania din Brasov. Violonistul Alexandru Tomescu este, in prezent, solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, dupa ce a dobandit o solida experienta sub indrumarea lui Tibor Varga in Elvetia si la Dallas, Texas. In anul 2007, Alexandru Tomescu a castigat, in urma unui concurs, dreptul de a canta la vioara Stradivarius Elder – Voicu pe o perioada de 5 ani. Avand deja o vasta experienta in muzica de camera, cei trei artisti au decis sa formeze un trio permanent, ideea care ii uneste pe cei trei muzicieni fiind, pe langa pasiunea lor reala pentru acest gen, dorinta de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, in buna masura neexplorat, intr-o viziune noua si personala.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Radio din str. General Berthelot nr. 60 – 64, sector 1, Bucuresti.

Bucuresti, 09.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *