free download 78 travel guides written by experts

„ring” – liderul ziarelor locale

Ultimul studiu de audienta realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) plasează cotidianul “ring” in topul publicatiilor cu cei mai multi cititori si il reconfirma ca lider al ziarelor locale.

Saptamana trecută, BRAT a publicat rezultatul ultimului studiu national de audienta a publicaţiilor ce cuprinde date masurate pana in decembrie anul trecut. Potrivit acestei cercetari sociologice, editia print a ziarului „ring” a fost citita zilnic în 2013 de 140.000 de romani, cu precădere bucuresteni. Fata de prima jumatate a anului trecut, numărul cititorilor “ring” a crescut cu aproximativ 16.000, în timp ce majoritatea cotidienelor centrale au inregistrat scaderi.

Ziarul “ring” isi pastreaza pozitia de lider incontestabil al publicatiilor locale pe care o deţine fara intrerupere din 2011. De asemenea, cu 140.000 de cititori, “ring” ramane pe primul loc in topul cotidienelor “quality” în Bucuresti, fiind urmat de „Gazeta Sporturilor”, „Prosport” si „Jurnalul National”, si pe locul trei în Bucuresti in clasamentul tuturor cotidienelor, dupa „Libertatea” si „Click!”, cu o cotă de piata de 9%.

În ceea ce priveste structura cititorilor in functie de nivelul studiilor, “ring” are de departe cei mai „instruiti” fani comparativ cu „Libertatea” si „Click!”, situate pe primele doua locuri in clasamentul general in Bucuresti. Astfel, 26,8% din cititorii „ring” sunt absolventi ai unei facultati, spre deosebire de 22,7% in cazul cititorilor „Libertatea” si doar 19,9% in cazul celor cititorilor „Click!”. In ceea ce priveste ocupatia, in proporţie de 18,6%, cititorii “ring” sunt salariati cu functii de conducere, spre deosebire de „Click!” si „Libertatea”, care au 12,5 si, respectiv, 16,6% cititori in aceasta categorie.

Editia tiparită a ziarului “ring”ajunge zilnic in 52 de trenuri care pleaca din Gara de Nord.

Ziarul "ring" in varianta electronica este monitorizat si auditat de SATI (Studiul de Audientă si Trafic Internet), avand, in luna ianuarie a acestui an, 393.000 de vizitatori unici si 1.164.393 de afisari, reusind sa se situeze peste multe alte institutii de presa care sunt prezente de foarte multi ani pe piata: B1 TV, Antena 1, Prima TV sau cotidianul.ro.

Ziarul „ring” le multumeste cititorilor pentru aceste rezultate remarcabile.

Bucuresti, 10.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *