Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Rezultate proiect „Calitate intr-o economie bazata pe cunoastere!”

Asociaţia Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR) a organizat ieri, 3 noiembrie, la Phoenicia Grand Hotel din București, Conferința finală a proiectului "CALITATE ÎNTR-O ECONOMIE BAZATĂ PE CUNOAȘTERE!".

La eveniment au participat specialiști ai unor importanţi furnizori de formare profesională, reprezentanți ai unor instituții şi autorităţi ale statului, precum şi personalităţi publice şi politice, promotori ai conceptului de învățare pe tot parcursul vieții.

În cadrul Conferinței, Managerul de Proiect Steluța Racolța şi reprezentanţii Partenerilor implicaţi în derularea proiectului au prezentat rezultatele finale ale acestuia şi strategia de realizare a obiectivelor asumate. Cei prezenţi au apreciat pozitiv elaborarea documentaţiei aferente Sistemului de Management al Calităţii, specific furnizorilor de formare profesională, proiectat pe cerinţele standardului de referinţă ISO 9001:2008, precum și implementarea acestui sistem în cadrul a 22 de furnizori de formare profesională – membri ai APFFPR.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit şi expuneri referitoare la aspectele legislative în procesul asigurării calității în formare profesională, precum şi o dezbatere privind hotărârile adoptate recent de către Guvern, care pun în dificultate activitatea furnizorilor de formare profesională.

Reamintim că Proiectul „CALITATE ÎNTR-O ECONOMIE BAZATĂ PE CUNOAŞTERE!", implementat de Asociaţia Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România alături de parteneri, este unul dintre cele cinci proiecte care se implementează în acest moment în România, care au drept obiectiv implementarea calităţii în formarea profesională a adulţilor.

Prin intermediul proiectului „CALITATE ÎNTR-O ECONOMIE BAZATĂ PE CUNOAŞTERE!", derulat cu finanțare europeană POSDRU, angajaţii şi colaboratorii furnizorilor de formare profesională au avut posibilitatea să participe la cursuri oferite gratuit, în ocupaţii din domeniul calităţii: auditor, specialist și consultant în domeniul calităţii, evaluator de furnizori de formare, manager îmbunătățiri procese etc. Activităţile proiectului au implicat și elemente de inovaţie în domeniul formării profesionale din România, printre care amintim conceperea, lansarea şi gestionarea primei reţele online dedicate furnizorilor de formare profesională şi instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor interesate de promovarea conceptului de învăţare pe tot parcursul vieţii.

Informaţii suplimentare se pot obține pe site-ul www.calitateinformare.ro.

Bucuresti, 04.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *