free download 78 travel guides written by experts

Revista National Geographic – Sibiul iese la rampa

In decembrie, revista National Geographic prezinta Sibiul, desemnat recent Capitala Culturala Europeana pentru anul 2007.

Unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale, Sibiul, devine in 2007 scena deschisa pentru cultura europeana.

Printre calitatile care l-au facut sa-si merite titlul se numara: armonia interculturala a etniilor locale, farmecul medieval al burgului sasesc, statura europeana a  iluministului Brukenthal si nu numai.

Cateva imprejurari, aparent fara legatura, s-au inlantuit in chip fericit: un incendiu a mistuit Teatrul Mare din Sibiu, un ministru luxemburghez a descoperit ca la Sibiu se vorbeste limba sa de veacuri, o lege europeana restrictiva pentru 10 tari a devenit perfect permisiva printr-o nastrusnica rastalmacire romaneasca. Toate au reprezentat atuuri in desemnarea Capitalei Europene pentru anul 2007.

Numarul din decembrie iese pe piata pe data de 5,  cu un tiraj de 24000 exemplare, la un pret de coperta de  9.9 lei.

Alte articole din acelasi numar: Calatorie spre Saturn, Inceputurile pamantului, Goana dupa aur a Bulgariei, O lume subterana inghetata.

De aproximativ 3 ani de zile de existenta pe piata romaneasca, revista National Geographic si-a consacrat o medie de 340 000 cititori lunar. Revista ofera o viziune aprofundata in misterele naturale, culturale si etnice ale lumii.

Revista National Geographic face parte din grupul de presa  SANOMA HEARST ROMANIA alaturi de alte 8 titluri de succes: Cosmopolitan, Beau Monde, FHM, Mami, Story, Femeia de azi, Casa si Gradina, Femeia.

Bucuresti, 4.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *