free download 78 travel guides written by experts

Republik – clasa creativa, la arme!

Din 10 septembrie apare NOUL Republik.

Republik se extinde dincolo de film şi muzică, asupra a tot ce ţine de industriile creative – de la fashion la design, arhitectură şi artă contemporană.

Republik s-a lansat acum 3 ani ca revistă de muzică, film şi urban, fiind o alternativă la discursurile întâlnite pe piaţa românească de publishing. Republik capătă începând cu acest al 40-lea număr un conţinut editorial extins şi o nouă înfăţişare. Noua poziţionare are în vedere un segment de public tot mai larg ale cărui interese in materie de lifestyle se diversifică şi se plasează gradual la intersecţia mai multor domenii creative.

“Omul creativ devine şi la noi multidisciplinar, şi simte deja nevoia de o sursă de informare pe măsura deschiderii şi a curiozităţilor lui. Vrea să fie inspirat, iar lucrurile care îl inspiră sunt de obicei intercorelate. Aşa ca vrem să explorăm de voie în toate domeniile de ‘lifestyle creativ’ care ne intereseaza. Ne privesc în continuare filmul şi muzica, dar şi design-ul şi arhitectura contemporană, fashion-ul, artele vizuale – tot ce se califică drept gesturi creative.” spune Bruno Andreşoiu, Director Igloo Media şi Republik.

Republik va funcţiona ca filtru critic şi instrument de navigare în ceea ce ţine de industriile creative. Fiecare număr al revistei se va concentra pe un anumit trend cultural emergent.

Extinderea revistei presupune dezvoltarea simultană a unei platforme online de tip open source, unde orice contribuţie interesantă  din partea cititorilor îşi va găsi locul, treptat, şi în varianta in print a noului Republik. În acest sens, Republik relansează www.republikmag.ro şi proaspătul blog Republik (care poate fi accesat de pe site sau la www.republikmag.ro/blog ).

În numărul din septembrie tematică se va lega de China şi metamorfozele culturale pe care le comportă.  Din cuprins: A 5-a Generaţie de regizori chinezi; XXIst Century Man, de Issey Miyake; Berlin versus Londra Music Stage;  Interviu exclusiv The Killers; Cultura în lucru: Freedom for Lazy People; China Design Now.

Republik este editată lunar de Igloo Media şi beneficiază de o distribuţie la nivel naţional.

Igloo Media este o companie independentă prezentă de şapte ani pe piaţa editorială din România, fiind cunoscută pentru publicaţiile sale din sfera arhitecturii şi designului interior. În afara revistei lunare Igloo Habitat & Arhitectură, editura mai numară în prezent colecţii precum Igloo Patrimoniu, Igloo Best, Igloo Pocket, Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti, Arhitecturi Văzute prin Igloo şi Igloo Guide.

Bucuresti, 10.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *