free download 78 travel guides written by experts

„Reproducerea asistată” de Mali Mann

Cum influențează inconștientul fertilitatea? Ce se întâmplă în psihicul celor implicați în tot acest proces de aducere pe lume a unei noi vieţi? Cum afectează trăirile lor pe cele ale copilului? Cel mic e bine oare să-i cunoască pe donorii care au contribuit la conceperea sa?

Reproducerea asistată reprezintă o noutate pe piața românească de carte, printre subiectele abordate se numără: trauma psihică a infertilităţii, compulsia de a recurge, în mod repetat și fără succes, la reproducerea asistată, anxietatea legată de maternitate, vieţile copiilor proveniţi din fecundare artificială.


REPRODUCEREA ASISTATĂ. ASPECTE INCONȘTIENTE

Coordonator: Mali Mann
Nr. de pagini: 200
Preț: 29.00 ron
Colecția: Psihologia pentru toți
Traducere din engleză de Violeta Bîrzescu
Editura TREI

Tot mai multe cupluri apelează astăzi la tehnici de reproducere artificială. Ritmul stresant al vieţii și decizia amânată de a avea copii conduc la diminuarea şanselor de fecundare naturală. Psihologia şi psihanaliza ne-au demonstrat însă că între minte şi corp există influenţe reciproce, astfel că unele situaţii de viață insuficient înţelese pot lăsa urme adânci la nivel mental şi somatic. Ce se întâmplă în psihicul protagoniştilor în tot acest proces de aducere pe lume a unei noi vieţi? Cum afectează trăirile lor pe cele ale copilului? Cel mic e bine oare să-i cunoască pe donorii care au contribuit la conceperea sa? Printre subiectele abordate în prezenta carte se numără: trauma psihică a infertilităţii, compulsia de a recurge, în mod repetat și fără succes, la reproducerea asistată, anxietatea legată de maternitate, vieţile copiilor proveniţ! i din fecundare artificială. O noutate pe piaţa românească de profil, cartea se adresează publicului larg, dar şi medicilor şi psihologilor.

În perioada de început a terapiei, Paula declarase că îşi doreşte să fie mamă. Când devenise tot mai clar că relaţia ei cu Frank era din ce în ce mai serioasă, a început să simtă o oarecare ezitare. Va rămâne Frank alături de ea? Va continua ea să îl iubească sau va deveni cineva ca mama ei, care n-ar fi putut aprecia “darul” iubirii lui Frank? De vreme ce părerea comună a femeilor din familia ei era că un copil ruinează relaţia dintre părinţi, se va întâmpla acest lucru şi în cazul relaţiei ei cu Frank? (…) Şase luni mai târziu, Paula era pregătită să înceapă să caute o donoare. – Terese Schulman, autoare inclusă în prezentul volum colectiv

Această carte conține elemente de sociologie (de ce femeile amână decizia de a concepe), insighturi psihanalitice (privind relația mamei cu propria-i mamă, precum și fantasmele copilului referitoare la părintele necunoscut), dar se referă uneori și la efectul traumatic pe care eșecul conceperii îl are asupra viitoarei evoluții a cuplului. – Axel Hoffer, psihanalist și profesor de psihiatrie la Harvard Medical School

Mali Mann este profesor clinician în Departamentul de Psihiatrie şi Ştiinţe Comportamentale al Universităţii Stanford și formator şi supervizor la Centrul de Psihanaliză din San Francisco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *