Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

RePere in Comunicare

– un proiect care a reusit performanta crearii celei mai mari retele de practica finantate prin POSDRU

Universitatea din București în parteneriat cu Asociația Team Work anunță că „RePere în Comunicare – stagii de pregătire profesională și orientare în carieră pentru studenții în științele comunicării”, proiect care a reușit performanța de a crea cea mai mare rețea de practică finanțată prin fonduri europene până acum în țară, se apropie de final.

Pe 17 decembrie 2015, între orele 17:00 – 19:00, va avea loc conferința de închidere a proiectului. În cadrul acesteia, echipa de proiect va prezenta activitățile derulate și rezultatele obținute. De asemenea, vor fi acordate 105 premii în cadrul concursurilor organizate pentru cei 150 de studenți care au realizat stagii de practică, valoarea premiilor fiind de 195.000 RON.

Prin intermediul proiectului RePere în Comunicare, 30 de parteneri au oferit stagii de practică în perioada iulie – decembrie 2015 unui număr de 150 de studenți de la facultăți din București cu profil în științele comunicării.

Cei care au răspuns inițiativei noastre sunt: Action Global Communications, Add Media Communication, Advanced Ideas, BPN, Chapter 4, Conversion, Creative Arts & Events, Dăescu Borțun Olteanu, DC Communication, Ernst & Young România, Editura Litera, Exhaustive Design, Fantazia PR, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Free Communication, Frontline Club Bucharest, GMP PR, Godmother, Golin PR, Inspire, Lowe Vibe, METRO Cash&Carry România, Oficiul Național al Registrului Comerțului, WebDIGITAL, Pastel, Raw Ideas, Rusu+Borțun Brand Growers, Softlead, The Good Company și The Public Advisors. Cele mai multe stagii de practică au fost oferite de Golin PR, Raw Ideas, The Public Advisors și Creative Arts & Events.

O parte dintre parteneri s-au alăturat și altor activități realizate în cadrul proiectului. Astfel, reprezentanți din domeniul științelor comunicării și al dezvoltării carierei au participat în calitate de speakeri la cele patru evenimente organizate în perioada august – noiembrie de către echipa RePere în Comunicare. Trei dintre acestea s-au desfășurat la Bran, unde peste 200 de studenți au avut ocazia să participe la workshopuri și prezentări susținute de invitații la eveniment, iar al patrulea eveniment s-a desfășurat la București, unde au avut ocazia să participe 60 de studenți în științele comunicării. La finalul evenimentelor fiecare echipă de studenți și-a prezentat propria aplicație și a avut ocazia de a primi feedback personalizat din partea invitaților. Obiectivul acestor evenimente a fost acela de a promova în rândul studenților importanța pe care o au oportunitățile de practică și cum le pot influența acestea traseul profesional.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost realizate mai multe vizite de studiu la sediul câtorva parteneri de practică, întâlniri în cadrul cărora studenți în științele comunicării au avut ocazia să afle cum este structurată o agenție, etapele pe care le parcurge un specialist în cadrul acesteia și care sunt indicatorii succesului în PR.

Proiectul „RePere în Comunicare – stagii de pregătire profesională și orientare în carieră pentru studenții în științele comunicării” (POSDRU/189/2.1/G/155808) este derulat de Universitatea din București în parteneriat cu Asociația Team Work și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Website-ul proiectului: www.repereincomunicare.ro
Pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/RePereInComunicare/

Bucuresti, 15.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *