free download 78 travel guides written by experts

Relansarea afacerilor in macro-regiunea Dunarii prin implicarea tinerei generatii

~ Academia Tinerilor Lideri Dunareni – editia I: 24-25 septembrie 2015 ~

Aplicarea in practica a Strategiei elaborata de Uniunea Europeana pentru macro-regiunea Dunarii, din care Romania face parte cu intregul sau teritoriu, reprezinta o mare sansa, dar si o promovare deosebita, pentru tanara generatie de experti, consultanti si project manageri din tara noastra.

In acest context, am initiat o vizita a Coordonatorului European al Strategiei Dunarii la Bucuresti, Dl Marco Onida – Comisia Europeana, DG REGIO, care va adresa un mesaj important la sediul Senatului Romaniei, unde se organizeaza in perioada 24-25 septembrie 2015 prima editie a Academiei Tinerilor Lideri Dunareni.

In acest cadru, vor fi puse bazele Centrului de Cooperare Inter-Academica in sprijinul implicarii tinerei generatii in proiecte si afaceri dunarene si vor fi prezentati cei patru piloni si cele 11 arii prioritare pentru a putea atrage si implica ulterior cat mai multi tineri specialisti in proiectele pe care organizatorii – CLDR Romania, Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart" si Academia Romana, prin Centrul de Biodiversitate – le vor sustine si depune pe fiecare directie de actiune in cadrul ariilor prioritare SUERD.

Participantii vor avea ocazia de a cunoaste proiecte de succes si bune practici deja transpuse si se vor familiariza cu instrumentele de finantare si alte mecanisme de sprijin, in special in vederea asigurarii unei eficiente participari romanesti la Forumul Anual SUERD (Ulm, 29-30 octombrie 2015). La final, la sediul Casei Academiei Romane, participantii vor primi Certificate de Absolvire si vor avea prilejul unei Sesiuni de Networking cu invitatii si lectorii prezenti.

Inscrierile se fac conform principiului "Primul venit – Primul servit", incepand cu data de 23 iulie 2015, in limita numarului de maxim 15 locuri, pana cel tarziu in data de 31 august 2015. Conditii de participare: tineri cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 ani, care sa demonstreze un interes personal pentru implicarea in procesul de relansare economica si sociala al Romaniei in context dunarean. Forumularul de inscriere si alte detalii tehnice necesare sunt disponibile pe siteul www.cldr.ro.

In aceeasi perioada, vor fi lansate si doua noi initiative/proiecte strategice pe care CLDR Romania, cu sprijinul Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii (CoDCR) isi propune sa le promoveze in cadrul Planului UE de Investitii Strategice, initiat de Comisia Europeana cu sprijinul Bancii Europene de Investitii.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, 24PH.ro, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Bucuresti, 23.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *