metalshow

Realitatea TV – prima televiziune din Romania care are un elicopter

echipat pentru transmisiuni live

Realitatea TV este prima televiziune din România care are un elicopter capabil sã transmitã stiri live, 24 de ore din 24. Aparatul de zbor va sta în permanentã la dispozitia departamentului stiri pentru a transmite în casele românilor, în cel mai scurt timp posibil, imagini de la evenimente care îi privesc si îi afecteazã direct. Acesta este, în momentul de fatã, cel mai bine dotat elicopter cu echipament de televiziune din Europa. Echipamentul valoreazã aproximativ 1,4 milioane de euro, iar valoarea totalã a elicopterului este de 5,3 milioane de euro.

Elicopterul Realitatea TV este dotat cu douã camere de luat vederi, una in habitaclul aparatului si o camerã Cineflex, montatã pe burta elicopterului. Aceasta din urmã este cea mai performantã din lume: are rezolutie HD si poate transmite în direct, în conditii si detalii impecabile, de la 300 de metri înãltime, imagini cu o masinã aflatã in miscare. De asemenea, ea poate focaliza pe o tintã aflatã la 6 kilometri distantã.
   
Elicopterul adus din Germania are 3+1 locuri, poate atinge pânã la 240 de km/h, are o autonomie de zbor de douã ore si jumãtate si o razã de actiune de 250 de km de la locul decolãrii. Cele mai importante posturi de ştiri din lume, printre care CNN şi Sky News, au elicoptere dotate cu echipament de televiziune şi le folosesc constant pentru a acoperi diferite evenimente de interes major.
   
“Realitatea TV este ceea ce numim << Breaking news television>>. Reacţia rapidă a ajuns în lume la performanţe inimaginabile. Toată lumea a văzut în direct şi de la mare înălţime maşina lui Michael Jackson gonind către Juraţi, a văzut al doilea turn izbit de avion în fatidica 9/11 sau căsătoria prinţului Charles. Viteza este o caracteristică a lumii moderne şi Realitatea TV face parte din această lume super-tehnologizată. Webcam,  Live 3G sunt deja în cotidianul Realitatea TV. Elicopterul este acum o platformă şi un mijloc prin care imaginea şi informaţia vor ajunge mai repede în casele românilor. Deschide lumea nu este un slogan. Este principul dupa care funcţionează Realitatea TV”, spune redactorul-şef Realitatea TV, Cristian Coman.

Bucuresti, 23.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *