free download 78 travel guides written by experts

Noi masuri propuse pentru realizarea serviciului de informatii privind abonatii

si a registrelor abonatilor

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii supune consultarii publice un proiect de decizie care are ca scop stabilirea datei de 31 iulie 2009 ca data limita de punere la dispozitia furnizorilor de serviciu universal desemnati pentru furnizarea de servicii de informatii privind abonatii si pentru registrele abonatilor a bazelor de date de catre furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului, care atribuie numere de telefon abonatilor. “Intrucat ANC va demara in scurt timp procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal pentru serviciile de informatii privind abonatii si pentru registrele abonatilor, iar desemnarea acestora se va realiza cel mai tarziu in cursul lunii martie 2009, consideram necesar ca termenul pana la care furnizorii de telefonie trebuie sa puna la dispozitia furnizorilor de serviciu universal bazele de date cu proprii abonati sa fie 31 iulie 2009”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Serviciul de informatii privind abonatii si punerea la dispozitie a registrelor abonatilor sunt servicii incluse in sfera serviciului universal, furnizarea acestor servicii avand drept scop promovarea concurentei, dar si asigurarea posibilitatii fiecarui utilizator de a avea la dispozitie informatii privind abonatii furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului.

Proiectul de decizie pentru modificarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii nr. 1.074/2004 privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice poate fi consultat pe pagina de internet a ANC, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 05.01.2009, pe adresa sediului central al ANC (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul departamentelor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.

Bucuresti, 23.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *