free download 78 travel guides written by experts

Razvan Capanescu si Corina Bernschutz reprezinta Romania la Eurobest

Razvan Capanescu, Creative Director al Publicis si Corina Bernschutz, Inovative Director la Starcom sunt cei doi jurati romani care ne vor reprezenta in decembrie,  la cea de-a 21-a editie a Eurobest, ce va avea loc la Stockholm, la inceputul lunii decembrie. Razvan a fost pe lista scurta a nominalizatilor pentru sectiunea ” TV / Cinema, Print, Outdoor and Radio”, alaturi de Dorian Pascuci / director de creatie la ADDV si Jorg Riommi, Director de creatie la Saatchi&Saatchi, fiind in cele din urma si alesul organizatorilor festivalului.

Corina Bernschutz s-a aflat pe lista scurta a nominalizatilor pentru sectiunea ”Creative Media”, alaturi de Bogdan Prajisteanu, CEO al mediaedge:cia si Geo Baraian, CEO al Impression, fiind, la randu-i selectata de organizatorii londonezi pentru a reprezenta industria romaneasca de media in prestigiosul juriu de profil.

”In fiecare an scanam cu multa atentie dinamica industriei. Pentru posturile de jurati romani, obtinute in urma unui lobby constant, recomandam pe lista scurta in egala masura oameni care au facut istorie, redesenand profilul comunitatii locale de comunicare, dar si ”lupi tineri” care, fara sa fie niste prezente excesiv curtate de media, isi demonstreaza competentele intr-un mod remarcabil, pentru cine are ochi sa vada. E felul nostru de a-i ajuta sa iasa la rampa si de a-i felicita pentru ritmul si stachetele pe care le reseteaza anual. Merita felicitati finalistii, dar in egala masura cei care au ramas in postura de nominalizat. Sunt oameni valorosi, care merita atentia comunitatii”, a declarat Teo Migdalovici, ambasadorul Cannes Lions.

Noutatile legate de Eurobest nu se opresc aici. Noii studentii ai Gradinitei –  Scoala Alternativa de Gandire Creativa vor avea oportunitatea sa reprezinte Romania in contextul competitiei pentru Young Creatives lansata la aceasta editie a festivalului. Vom avea astfel oportunitatea de a vorbi despre cultura romaneasca in comunicare nu doar de la nivel seniorial, ci si pe limba unei generatii mai fragede.

”Va fi o experienta interesanta jurizarea la media, cu atit mai mult cu cat e o categorie inovatoare, introdusa in competitie anul trecut. In acelasi ritm cu dinamica Eurobest, local am construit prima catedra de media creativa in contextul Gradinitei. E semnul ca discrepantele intre ritmul local si cel european sunt tot mai estompate si ca viitorul comunicarii locale va include firesc conceptul de creativitate in media”, a declarat Corina Bernschutz, castigatorul primului argint romanesc la Cannes.

”Pentru mine, experienta jurizarii la Eurobest va insemna asimilare de informatie, probabil un nou standard in procesul de selectie al ideilor cu adevarat consistente, pe care il voi aplica apoi in agentie. Contextul ne va ajuta sa relationam cu oameni interesanti pe care merita sa-i introducem si pietei locale”, a declarat Razvan Capanescu, directorul de creatie Publicis, finalista la Cannes in 2008.

Pornind de la propunerile locale, selectia juratilor este operata la Londra, de echipa organizatorilor IAF / EMAP. Ei reprezinta aceeasi structura ce activeaza anual festivalul Cannes Lions, Eurobest, dar si Dubai Lynx.

In ultimii ani au fost pe lista scurta a personajelor recomandate la statutul de jurat roman Bogdan Enoiu – McCann, Raluca Feher – Cap, Corina Bernschutz – Starcom,  Alina Gavrila – Gavrila si Asociatii, Dragos Grigoriu – Tempo, Zoltan Szigeti – The Group, ultimii trei fiind selectati pentru editiile 2006 si 2007 ale Eurobest si editia 2008 a Dubai Lynx.

Eurobest este cel mai complex si mai competitiv context dedicat problematicii comunicarii europene, activ din 1988 sub identitatea unei competitii acerbe si dublat din 2008 de consistenta informationala a unui festival cu seminarii de tinuta. La lista categoriilor traditionale de pana acum se adauga din 2008 designul, care va fi evaluat si la Eurobest. 
Acesta va avea loc la inceputul lui decembrie in Suedia, la Stockholm, in cartierul publicitarilor –  zona cu cea mai mare densitate de agentii valoroase pe metru patrat.

Anuntul finalistilor pentru juriul Eurobest a avut loc in cadrul Galeriei de Arta Digitala 115, context care anul acesta va fi mediul de desfasurare al catedrelor Scolii Alternative de Gandire Creativa.

Bucuresti, 19.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *