Kinodiseea

Răzbunarea asasinului (Trilogia Farseer, partea a III-a)

Robin Hobb
Editura Nemira

Prologul este tulburător. Ceea ce a început ca o relatare a istoriei celor Șase Ducate a devenit o poveste complicată, cu magie, structuri politice, diverse culturi, războaie și personaje cuceritoare.

Fitz a murit. Însă Burrich și Chade, folosindu-se de propriul Har, l-au readus la viață. Pentru că mai este încă nevoie de el. Iar încercările finale sunt mai grele decât orice altceva din trecut. Dar nu este ușor pentru Fitz sa învețe să fie iar om.

„Omul trebuie să aibă un țel în viață. Știu asta acum, dar mi-a luat primii douăzeci de ani din viață ca s-o aflu.” (p. 7)

Razbunarea asasinului

Fără a vă dezvălui mai mult din conținutul cărții, pentru a nu vă fura bucuria descoperirii tuturor aventurilor lui Fitz, adaug că personajele au evoluat constant de-a lungul trilogiei. Eroul se găsește mereu în situații dificile, însă extraordinar modul în care el găsește mereu puterea de a merge mai departe indiferent ce i se întâmplă. Fitz se maturizează, iar totul se întâmplă firesc, fără exagerări, fără elemente care l-ar putea face un caracter neverosimil. Deciziile luate de personaje și modul în care reacționează este adesea surprinzător, astfel că niciun cititor al seriei nu se va plictisi lecturând trilogia Farseer. Interesant este și modul în care vede autoarea magia și folosirea ei – cum am spus, nu vă dezvălui mai mult, dar vă urez „Lectură plăcută!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *