free download 78 travel guides written by experts

“Ramona Horvath Trio” (France/Romania)

Tribute to Jancy Korossy

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 19:00, pe scena Ateneului Român din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu, cu sprijinul Kaufland România, prezintă Seara de jazz cu Ramona Horvath Trio – Tribute to Jancy Korossy.

Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și-a dorit să aducă la București, pe prestigioasa scenă a Ateneului Român, trio-ul de jazz Ramona Horvath Trio alcătuit din muzicieni de referință: Nicolas Rageau la contrabas, Frédéric Sicart la baterie și Ramona Horvath la pian. Cu ocazia acestui concert, Ramona își va prezenta în premieră noul album intitulat "XS Bird" , înregistrat și produs în Franța, la casa de discuri "Black&Blue".

Concertul susținut de cei trei muzicieni reprezintă un omagiu adus marelui artist Jancy Korossy. După o frumoasă carieră în ţară, stabilit în SUA din finele anilor 60′, Korossy a continuat să cânte alături de nume importante ale jazzului american. Pianista Ramona Horvath i-a fost eleva și partenera de scenă.

Nicolas RAGEAU este unul dintre cei mai buni și cunoscuți contrabasiști din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri și concerte, atât în Franța cât și în SUA la New York , unde a activat vreme de câțiva ani. A colaborat și a acompaniat diverși artiști renumiți, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros..

Frédéric SICART baterist și compozitor originar din Nisa, prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franța: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc, a colaborat şi el cu artiști importanți precum: Giovanni Mirabassi, Richard Galiano și mulți alții.

Ramona Horvath face parte, din deceniul trecut, din generaţia nouă a jazzului românesc. Pianista a fost remarcată şi susţinută (prin celebrele concerte la două piane) de cea mai importantă figură a jazzului românesc, Jancy Korossy, din păcate cu mai multe apariţii în Europa decât în ţară. Au concertat cu mult succes pe scene importante ca Sala Radio Național din Austria, Palatul Foz din Portugalia, etc și au participat la diverse festivaluri și concerte în Germania, Franța, Spania, Italia, Ungaria etc, unde au promovat muzica româneasca stilizată în jazz. Un exemplu foarte bun este discul "Dor de acasă", care s-a bucurat de un mare succes în străinătate și în România, unde, în 2009, a fost apreciat drept "Cel mai bun disc de jazz al anului".

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 30.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *