metalshow

Radio Romania si CasaMiaTV din Italia au semnat astazi acordul de parteneriat

Primul acord de parteneriat dintre Radio Romania si o institutie media internationala – CasaMiaTV, care prevede preluarea integrala a emisiei Radio Romania Actualitati pentru comunitatile de romani din Italia, a fost semnat astazi, 15 iulie 2010, de catre reprezentantii celor doua institutii.

“Astazi vom pune punct unei perioade de pregatire si vom deschide o colaborare unica in peisajul mediatic, mai ales ca SRR nu a mai avut un astfel de precedent, prin care transmisiunea Radio Romania Actualitati sa fie preluata integral de catre o institutie media internationala”, a afirmat domnul Andras Istvan Demeter, Presedintele Director General al Societatii Romane de Radiodifuziune.

„Acest proiect, initiat acum doi ani, a fost gandit in detaliu si concentrat pe comunitatea de romani care traiesc in Italia. Este un proiect audioviziual foarte inovativ, cu totul unic si in peisajul televiziunilor din Italia”, a declarat doamna Michaela Figurelli, Administrator delegat din partea CasaMia International.

Andras Demeter a tinut sa precizeze ca proiectul de extindere a emisiei Radio Romania Actualitati in Italia este unul pregatit de fostul presedinte director general, Maria Toghina, si corespondentul Radio Romania Actualitati la Roma, Elena Postelnicu, si preluat, cu mare deschidere si responsabilitate, de catre noua conducere.

Cele doua institutii vor realiza impreuna o serie de produse speciale: “FOCUS Romanii din Italia”, program transmis de doua ori pe saptamana, fluxul constant de stiri “Radio Romania News”, sub forma de crawl, precum si alte produse editoriale destinate copiilor si adolescentilor, scurte documentare despre Romania, initiative culturale si teatrale, toate acestea individualizate prin logoul Radio Romania. Continutul programelor transmise va fi definit si stabilit semestrial, prin acordul ambelor institutii, in concordanta cu strategia editoriala a serviciului CasaMiaTV.

Difuzarea emisiei Radio Romania Actualitati in Italia va incepe in aceasta toamna. CasaMiaTV va initia o campanie de promovare, cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Italia, al Patriarhiei si a consulatelor din diferite regiuni, pentru promovarea programului.

Bucuresti, 15.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *