free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural coproducator al Galei Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2010

In calitate de coproducator, Radio Romania Cultural va transmite, in direct, prima editie a evenimentului multiart Gala Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2010, care va avea loc sambata, 15 ianuarie 2011, de la ora 18.00, in Sala de Consiliu a Primariei sectorului 2 din Bucuresti. Evenimentul marcheaza sarbatorirea primei editii a Zilei Culturii Nationale, conform Legii promulgate la 6 decembrie 2010 de Presedintele Romaniei Traian Basescu.

Gala Tinerilor Scriitori este un eveniment-concurs dedicat tinerilor creatori de literatura romana, intre 18-35 de ani, din spatiul geografic si cultural romanesc. Selectarea celor mai bune carti ale anului 2010 a revenit juriului alcatuit din acad. Eugen Simion, Daniel Cristea-Enache si Paul Cernat. La sectiunea Cartea de Poezie a Anului 2010, castigator a fost desemnat poetul Ion Muresan, pentru volumul “Cartea alcool”, Editura Charmides, 2010.

Mike Godoroja&Blue Spirit si Marius Mihalache vor fi invitati la acest eveniment, transmis in direct de Radio Romania Cultural si TVR Cultural.

Premiile Galei Tinerilor Scriitori sunt:
– Tanarul Poet al anului 2010;
– Tanarul Prozator al anului 2010;
– Tanarul Critic al anului 2010;
– Tanarul Scriitor al anului 2010;
– Premiul Cartea de Poezie a anului 2010.

Nominalizarile vor fi anuntate cu cateva zile de eveniment, intr-o conferinta de presa speciala. Castigatorii celor trei sectiuni vor fi desemnati si prezentati la Gala Tinerilor Scriitori, iar marele castigator – Tanarul Scriitor al anului 2010 – va fi ales dintre ei.

Eveniment organizat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Primaria Sectorului 2 Bucuresti, Centrul Cultural “Mihai Eminescu” si Asociatia Euro CulturArt. Coproducatori: Radio Romania Cultural, TVR.

Bucuresti, 12.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *