free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Actualitati a dat startul la “Miscarea de Sanatate 2010”

Radio Romania Actualitati lanseaza in premiera “Miscarea de sanatate 2010”, o campanie nationala dedicata sportului in aer liber. Prima astfel de campanie pe termen lung, initiata de un post de radio, urmareste sa-i indemne pe ascultatori la miscare, promovand pentru inceput sporturile de iarna si locurile unde acestea se pot practica in Romania. In prima etapa a campaniei echipa emisiunii „Romania, impreuna” s-a aflat pe partiile din Vatra Dornei pentru a invita publicul la miscare. Turistii veniti din toate colturile tarii in acest oras-statiune, pentru cea de-a 27 editie a Serbarilor Zapezii, au participat si la tombola Radio Romania Actualitati, la care s-au acordat peste 20 de premii surpriza si diplome de participare. Madalina Candrea (17 ani), Adrian Buzila (31 ani) si Ancuta Antoci (26 ani) sunt cei trei tineri turisti aflati la schi in Vatra Dornei, care au castigat premiile speciale, constand in vouchere prin care isi vor putea procura echipamente si accesorii de schi.

In cadrul actiunii “Miscarea de Sanatate 2010” de la Vatra Dornei, postul public de radio a realizat o editie speciala vineri, 12 februarie, care a inclus, intre altele, si o premiera radiofonica absoluta: lectia de dat cu saniuta in direct. Partia Parc a fost plina de tineri veniti sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor in varianta englezeasca, drept pentru care organizatorii – Primaria si Consiliul Local, cu sprijinul unor sponsori – au invitat trupe si solisti pe gustul tinerilor, Datina, Andreea Banica si trupa Zero au incalzit atmosfera, iar concursul de taiat busteni i-a desemnat pe cei mai puternici dintre participanti. Un moment aparte l-a constituit coborarea pe partie cu faclii a schiorilor Salvamont, de la scoala de schi si jandarmi montani.

Desi este un an de criza, autoritatile locale din Vatra Dornei nu au dorit sa renunte la aceste manifestari reunite sub numele de „Serbarile iernii” pentru ca fac parte din traditia locului, fiind reluate in 1999, dupa 10 ani de stationare. „De aproape 11 ani de cand s-au reluat, ele au devenit mult mai spectaculoase, pentru ca un singur weekend nu este suficient pentru ele. Parcul municipal, partia, zona in care se desfasoara spectacolele arata ca intr-o iarna de vis. Vatra Dornei niciodata nu a pacalit turistii, fie ca este vara, fie ca este iarna. Indiferent de anotimp, Vatra Dornei este spectaculoasa. Toate manifestarile, toate evenimentele importante de peste an, pe care Vatra Dornei, statiune turistica de interes national, le are, nu trebuie amanate din pricina crizei sau facute doar ca sa fie facute. Noi vrem sa pastram acest standard al sarbatorilor zapezii, asa cum a fost in anii precedenti si l-am prelungit pe patru week-enduri.  Una peste alta, faptul ca sunt multi turisti din toata tara la Vatra Dornei este un semn bun”, a spus primarul Ioan Moraru.

“Miscarea de sanatate 2010” va continua cu editii de primavara, vara si toamna, fiecare indemnand la un alt gen de sporturi si invitand ascultatorii sa vina in diferite zone, contribuind la dezvoltarea turismului romanesc. “Suntem aproape de publicul nostru tanar, energic si dinamic si de aceea ne-am gandit sa-i oferim oportunitati de miscare si satisfactii pe tot parcursul anului” – sustine redactorul sef al RRA, Doina Jalea. Potrivit rezultatelor Studiului de Audienta Radio, realizat in perioada 31 august – 20 decembrie 2009 la nivelul intregului public urban, Radio Romania isi pastreaza pozitiile fruntase pe care s-a situat in ultimii ani in preferintele ascultatorilor.

Bucuresti, 15.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *