free download 78 travel guides written by experts

RADAR lansează ediția națională a proiectului de video-mapping #CONTEAZĂ

RADAR împreună cu UniCredit lansează pe 28 mai, de Ziua Eroilor, a doua ediție a proiectului #conteaza, o ediție dedicată onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre.

RADAR continuă să sprijine scena artistică romanească prin crearea de oportunități, dar și a unui context favorabil de manifestare artistică adaptat prezentului. Dupa editia de debut implementata in Bucuresti, proiectul va lua amploare la nivel national.

20 artisti din 10 orase – București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu – vor proiecta din casele lor pe fațadele clădirilor din vecinătate animații în care vor integra mesajele publicului dedicate celor din prima linie. Artistii jurnalului vizual colaborativ #conteaza sunt: Adistu, Adrian Marian, Andrei Cozlac, Aural Eye, Bogdan Runceanu, Cuscrew, Dani Noetic, Daniel Nagy, Dromp Alex, Eranio Petrușcă, Foton², Gasparik Marton, Manu Burculete, Noiseloop Studio, Paketa12, Paul Cheptea, Trifoi Audiovizual, Răzvan Pascu, Redulian și Șerban Noetic.

Jurnalul vizual colaborativ care va vea loc pe 28 mai va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping susținută de Unicredit, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

#conteaza

Prima ediție a proiectului, STAM ACASA#conteaza, a avut loc în noaptea de Paște și a fost un apel la responsabilitate și conștientizare, îndemnând oamenii să stea acasă. Animațiile celor 10 artiști din București au fost urmărite atât online, cât și de la geamuri, de peste 170.00 de spectatori.

Festivalul RADAR, primul festival de new media art din România, a adus împreună la prima ediție de anul trecut, peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului care au transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. Anul acesta festivalul RADAR va avea loc în toamnă, într-o locație ce urmează sa fie anunțată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *