free download 78 travel guides written by experts

Importanta unui scaun de calitate la birou

Foarte multe persoane lucreaza la birou sau isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului. Nu este tocmai cel mai bun lucru, dar de cele mai multe ori suntem nevoiti sa o facem.

Munca de birou sau munca care nu presupune efort fizic duce incet dar sigur catre sedentarism. Va recomand sa faceti miscare sau sa vizitati o sala de fitness de cel putin 2-3 ori pe saptamana. In cazul in care timpul nu va permite, puteti sa cumparati o banda de alergare sau o bicicleta eliptica pentru acasa.

Un alt lucru esential atunci cand lucram la birou este pozitia corpului, respectiv scaunul pe care-l folosim. Trebuie sa adoptam o pozitie cu spatele drept, cat se poate de indepartata de monitor si cu picioarele apropiate. In acest fel, ne protejam spatele si permitem o dezvoltare/intretinere corspunzatoare a coloanei vertebrale. De asemenea, va recomand ca la fiecare 50 de minute petrecute pe scaun sa va ridicati 10 minute si sa va faceti miscare.

scaun de birou

sursa foto

Acum sa revenim la subiectul articolului, si anume la importanta unui scaun de birou de calitate. Va spun din start ca este extrem de important sa avem un scaun caliativ care ofera suport pentru toate zonele corpului implicate. Din punctul meu de vedere, un scaun de calitate va poate oferi o multime de beneficii:

  1. Creste productivitatea si creativitatea. Atunci cand stati confortabil, cand corpul este sustinut bine si optati pentru o pozitie corecta, cheful de munca si productivitatea cresc considerabil. Sunt foarte multe situatiile in care nu ma simteam confortabil la birou si nu puteam sa lucrez la capacitate maxima. Am observat ca de fiecare data cand am o pozitie corecta si cand ma asez pe cel mai ergonomic scaun din casa, lucrurile se schimba radical.
  2. Va protejati corpul. Scaunele de calitate sunt special gandite pentru persoanele care petrec mult timp la birou. Inginerii au masurat si au calculat o multime de variabile pana sa ajunga la o varianta finala. Astfel, daca apelati la un scaun de calitate, aveti certitudinea ca pozitia corpului este una corecta si ca-l protejati pe toata perioada orelor pe care le petreceti la birou.
  3. Este o investitie buna. Din punctul meu de vedere, un scaun de calitate este o investitie foarte buna. Pe langa faptul ca arata mai bine si este mai confortabil, cu siguranta rezista mai mult in comparatie cu un scaun de proasta calitate. Pana la urma urmei, este un obiect de care va folositi o buna perioada de timp si fara de care nu va puteti desfasura activitatea.

In concluzie, achizitionarea unui scaun de calitate la birou este foarte importanta din punctul meu de vedere. Daca ati citit si ati inteles exemplele pe care le-am prezentat mai sus, am convingerea ca sunteti de acord cu mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *