free download 78 travel guides written by experts

Puteti vizita Festivalul borsului de peste de la Crisan

La „Pescar hoinar”, în această duminică, de la ora 12.00, la TVR 2

În ediţia de duminică, 26 octombrie, de la ora 12.00, pescarii hoinari vor fi mai puţin pescari şi mai mult hoinari pentru că între partidele de pescuit la răpitori au răspuns invitaţiei de a fi prezenţi la un eveniment aparte. Este vorba de Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării, organizat de A.N.T.R.E.C. Tulcea la Crişan, pe braţul Sulina.

Evenimentul, ajuns la a doua ediţie, a devenit deja un festival al tradiţiilor şi obiceiurilor folclorice şi culturale ale locuitorilor Deltei. Eugen Roibu şi Victor Ţăruş au avut astfel, ocazia de a se bucura alături de turişti şi localnici de tradiţia gastronomică şi arta culinară a comunităţilor din Delta Dunării, dar şi pentru a cunoaşte nemijlocit obiceiuri folclorice, artistice, culturale ale etniilor conlocuitoare în acest spaţiu mirific, unic în Europa, considerat a treia zonă din lume ca biodiversitate.

Despre mâncare, aşa cum era de aşteptat, peştele a fost elementul principal pentru fiecare bucătar prezent la Festival, indiferent de preparat: borş, frigărui, chifteluţe, drob, roşii umplute, dovlecei umpluţi, ardei umpluţi, cartofi umpluţi, saramură, ruladă, turte, sărmăluţe (în foi de viţă sau de varză), plăcinte, pizza cu peşte, icre, tocăniţă din peşte, pastă de peşte şi multe, multe alte feluri minunate…

Vă invităm, aşadar, să învaţaţi, alături de pescarii hoinari, reţete inedite, preparate deosebite din peşte şi să vă bucuraţi de cântecele şi dansurile tradiţionale din acest creuzet unic al seminţiilor dobrogene.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Bucuresti, 24.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *