free download 78 travel guides written by experts

Proiecte si initiative Open Source in IT-ul romanesc

Agora Group a organizat vinerea trecută conferința Programatica 2012 – Open Source la Hotelul Intercontinental din București.

Laurentiu Palcu, Intel România, a prezentat proiectul “Yocto”. Multe dintre sistemele bazate pe Linux presupun provocări și nevoi unice, iar majoritatea nu sunt adecvate produselor embedded. Yocto este un proiect open source colaborativ care oferă template-uri, unelte și metode ce folosesc la crearea unor sisteme bazate pe Linux pentru produse embedded, indiferent de arhitectura hardware.

Todi Pruteanu, Business Strategy Manager Microsoft și Lucian Daia, Lead Software Engineer Zitec, au punctat importanța cloud computing-ului pentru evoluția modelelor de business online. În cadrul conferinței s-a vorbit despre Microsoft BizSpark, Windows Azure, Drupal, Joomla, WordPress și Azure SDK pentru PHP.

Despre produsul Codepax a vorbit Laura Michaud, Lead Software Engineer Zitec. Acesta are o structură unitară pe toate mediile de dezvoltare, sincronizează codul cu baza de date și păstrează istoricul schimbărilor efectuate. Produsul folosește SVN pentru versionare și conține un set de date de test, însă nu reprezintă un sistem de backup sau de sincronizare a serverelor.

Eduard Șuică, Devronium Applications, a discutat despre conceptul de Application Server ca unificare a desktop-ului cu mobile-ul, iar Alexandru Badiu şi Gabriel Dragomir, membrii în board-ul Drupal România, au pus în valoare avantajele aduse de versiunile Drupal 7 și 8.

În partea a doua a evenimentului s-au prezentat câteva dintre organizațiile autohtone open source: Asociația ProLinux, Școala de vară Informatica la Castel, comunitatea Drupal România, Ubuntu România, Moodle România, Fundația Ceata, ROSEdu, Asociația pentru Tehnologie și Internet, OSOM – Open Source Open Mind, comunitatea geo-spațial.org și FLOSS Camp.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: Ziare.com, MyJobs.ro, Business24.ro, MediaIQ, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, MediaLook, PRwave si PRwave Directory. Alti parteneri: Indaco Systems, iNES, DigiSign, ARIES, ANIS, BVMW, CIO Council, Byblos.

Aflați mai multe detalii despre Programatica 2012 la www.programatica.ro.

Bucuresti, 19.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *