free download 78 travel guides written by experts

Procrastinarea

Piers Steel
Editura Litera

"Nu lasa niciodata pe maine ceea ce poti face poimaine" – un citat din Mark Twain pus ca moto pentru primul capitol: Portretul procrastinatorului. Acum, despre amanare se pot spune multe si foarte multe, la fel ca si despre cei care amana. Insa, atrage atentia Piers Steel, procrastinarea nu inseamna numai amanare, chiar daca acesta este elementul cel mai important.

Un lucru important de precizat este ca autorul si-a dedicat viata – si in calitate de cercetator, dar si in practica – procrastinarii. A venit chiar cu o formula a procrastinarii – interesanta, trebuie sa admit si sa va invit sa o aflati din carte, vazand de asemenea si justificarea pentru ea.

O sa vedeti de asemenea si care este impactul procrastinarii asupra societatii. Da, din cauza intarzierilor apar tot felul de probleme, si nu doar in viata personala.

Insa dincolo de toate lucrurile despre procrastinare, dincolo de explicatii, justificari, prezentari ale mecanismului, avem si o parte practica. Capitolul 10 chiar asa se intituleaza: "Cum sa reusesti. Pune-ti ideile in practica" si are si un moto frumos "Faci sau nu faci. N-ai dreptul la incercari" din Master Yoda.

In cuvintele autorului, "Cartea aceasta este despre promisiunile pe care le faceți față de voi înșivă și pe care nu le respectați. Despre scopurile pe care vi le propuneți, fără a le atinge vreodată și fără a ști de ce. Despre curele de slăbire mereu amânate, despre graba cu care încercați, la orele târzii ale nopții, să terminați un proiect și despre dezamăgirea din ochii celor care și-au pus speranțe în voi – sau ai celui care vă privește din oglindă. Despre pierderea timpului, delăsare, irosirea unor oportunități și altele. (…) Despre potențialul irosit sau împlinit, despre visuri care se pierd și visuri care devin realitate. Dar, mai presus de orice, această carte este despre schimbarea vieții voastre, despre cum să procedați pentru a nu mai amâna lucrurile și a trece la treabă."

Recunosc, stiu niste oameni al caror talent de-a pierde timpul si de-a amana ma ingrozeste. De-aceea recunosc ca lor – si chiar tuturor celor care se plang ca nu au timp pentru diverse! – le recomand aceasta lucrare. A intelege mecanismul procrastinarii si a incepe sa nu mai amane nu pot fi decat pasi inainte catre eficienta si timp pentru tot ce isi doresc.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *