free download 78 travel guides written by experts

Primul accident rutier și cum trebuie să procedezi pentru a trece repede și ușor peste nefericitul eveniment?

Se spune că șoferii fără experiență sunt mai predispuși la implicarea în accidente rutiere. Dar cât timp nu ești singur pe carosabil, indiferent de anii de condus pe care îi ai în spate, niciodată nu poți spune că ești complet ferit de pericole. De aceea, este bine să-ți iei toate măsurile de siguranță, dar și să te pregătești pentru ce-i mai rău și să știi întotdeauna ce ai de făcut în caz de dezastru.

Ce măsuri trebuie să-ți iei pentru preîntâmpinarea accidentelor rutiere?

În primul rând, fă din încheierea unei asigurări RCA o prioritate! Asigurarea RCA este obligatorie și te scutește de necesitatea de a plăti despăgubiri în cazul producerii unui accident rutier.

Apoi, mergi mereu pe principiul paza bună trece primejdia rea și asigură-te în permanență în momentul condusului. Chiar dacă cunoști drumul, nu ignora semnele de circulație și respectă-le întocmai pentru a evita orice necaz.

Insurance agent working during on site car accident claim process - people and car insurance claim concept

Car photo created by jcomp – www.freepik.com

Cum trebuie să procedezi dacă ai fost implicat într-un accident rutier?

Când inevitabilul s-a produs și ești implicat într-un accident rutier, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să analizezi situația. Există două tipuri de accidente rutiere și trebuie să procedezi în funcție de circumstanțe.

Dacă accidentul s-a soldat cu victime umane, ai obligația de a anunța serviciul de urgență la numărul 112 și aștepta sosirea Organelor de Poliție fără a părăsi locul faptei și fără a-ți muta din loc autovehiculul. Dacă poți și dacă situația o cere, este necesar să acorzi și primul ajutor victimelor rănite.

Pe de altă parte, dacă în accidentul în care ai fost implicat, nici tu, nici celălalt șofer și nicio altă persoană nu a fost rănită, atunci poți să rezolvi situația pe cale amiabilă. Dacă se cunoaște vinovatul accidentului, pe baza poliței sale RCA se poate deschide un dosar de daune la Omniasig daune sau la orice altă societate unde a fost încheiată asigurarea.

Dauna trebuie avizată într-un timp de maxim 24 de ore de la producerea accidentului și în urma furnizării unor informații de interes pentru asigurator, este necesară alegerea unui service autorizat pentru remedierea pagubelor. Pentru o experiență pozitivă și rezultate extraordinare, recomandăm Cafy daune auto, un service specializat în astfel de situații.

De ce să alegi Cafy JR pentru remedierea unor daune auto?

Pentru ca totul să fie cât mai simplu pentru șoferii implicați în accidente auto ale căror pagube pot fi constate pe cale amiabilă, Cafy JR dă posibilitatea constatării avariilor și reparării automobilelor într-o singură locație.

Cafy JR colaborează cu toate societățile de asigurare din România și are o echipă formată din 60 de angajați profesioniști în accidente rutiere și nu numai. La Cafy JR poți beneficia de servicii de tractare gratuită în cazul în care autovehiculul tău nu mai este deplasabil, consiliere pentru întocmirea unui dosar de daune, mașină la schimb pentru perioada în care vehiculul avariat se află în service, precum și de o perioadă satisfăcătoare de garanție a reparațiilor făcute. Astfel, Cafy JR este cea mai bună alegere în cazul unui accident rutier ușor, peste care vrei să treci într-un mod cât mai simplu și elegant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *