free download 78 travel guides written by experts

4 outfituri pentru un interviu online

Interviurile online reprezintă variante avantajoase atât pentru tine, în calitate de candidat, cât și pentru angajator. De aceea, este indicat să te pregătești corespunzător, întocmai ca pentru un interviu clasic, să te asiguri că ai o conexiune optimă la internet și să te îmbraci potrivit.

Chiar dacă dai interviul online acasă, este nevoie să porți haine adecvate, care te ajută să te simți la fel că într-un mediu profesional. În plus, trebuie să ai ținuta potrivită din cap până-n picioare, dacă vei fi nevoită să te ridici în picioare de la birou. Îți prezentăm cele mai bune ținute pentru un interviu online, în rândurile următoare!

4 outfituri pentru un interviu online

Photo by Austin Distel on Unsplash

Cămașă și pantaloni cu croială clasică

Prima combinație vestimentară pe care o poți încerca atunci când susții un interviu online? Îmbracă o cămașă clasică și o pereche de pantaloni cu croială clasică, dreaptă, într-o culoare neutră.

Alege o pereche de pantaloni suficient de eleganți și o cămașă care nu se șifonează ușor. Acest lucru va dovedi că ești o persoană atentă la aspectul ei și îngrijită. Din fericire, găsești cămăși de damă ieftine, cu ajutorul cărora să compui ținute ideale pentru un interviu online. În niciun caz nu opta pentru pantaloni scurți sau pijamale, în speranța că nu se va vedea. Poți fi nevoită să te ridici în picioare, iar acest lucru va incomoda angajatorul. Dacă porți o cămașă simplă, poți adăuga un accesoriu simplu și delicat la baza gâtului, care aduce puțină strălucire ținutei.

Costum din două piese

Dacă preferi o ținută de interviu clasică și sobră, poți opta pentru un costum format din două piese, de culoare gri, neagră sau bleumarin. Poți alege o pereche de pantaloni sau o fustă până la genunchi, fără crăpături largi. Cămașa și sacoul îți vor completa outfitul, oferindu-ți o notă suplimentară de seriozitate.

Jeanși, cămașă și sacou basic

În cazul în care compania pentru care dai interviu nu impune un stil sobru, poți să îmbraci haine comode, care să-ți pună în continuare în valoare o atitudine profesionistă.

Astfel, îți sunt recomandate perechile clasice de jeanși, fără tăieturi sau aplicații, o bluză albă sau o cămașă și un sacou basic. Alege piese versatile sau cardigane chic, în care să te simți confortabil pe tot parcursul interviului.

Rochie office

Te simți bine în rochii? Alege modele office, extrem de potrivite pentru un interviu online. Pentru a nu da greș cu alegerea rochiei, aceasta trebuie să fie pe măsura ta, nici mai strâmtă, nici mai largă. În ceea ce privește gama culorilor în care trebuie să se încadreze o ținută office, optează pentru culori închise sau pasteluri, evitând nuanțele neon sau culorile prea stridente.

În plus, lungimea unei rochii office trebuie să fie până la genunchi. Dacă modelul rochiei presupune un decolteu în V, asigură-te că nu expui și picioarele. Lasă deoparte modelele de rochii cu spatele gol, care sunt potrivite pentru petreceri și întâlniri formale, în niciun caz pentru interviuri.

Important este să fii îmbrăcată decent, îngrijit și curat! Interviul nu este cadrul potrivit pentru a te face remarcată prin ținute excentrice sau extravagante.

Ce să eviți la un interviu online?

Există și articole vestimentare pe care nu este indicat să le porți la un interviu, chiar dacă acesta se desfășoară online. Astfel, poți ține cont de sugestiile noastre:

  • Nu purta fuste prea scurte, pentru a nu fi interpretată într-un mod greșit. Fie că alegi fuste sau rochii, optează pentru modele midi sau maxi, care să te pună în evidență într-un mod plăcut.
  • Păstrează în dressing și articolele vestimentare prea strălucitoare și extravagante, nuanțele neon sau modelele încărcate.
  • Evită maiourile, decolteurile sau bluzele care conțin mesaje nepotrivite.
  • Nu este recomandat să porți accesorii inutile, mai ales când susții interviul din intimitatea propriului cămin. Nu purta căști în jurul gâtului, ochelari de soare pe cap sau bijuterii opulente.
    Renunță și la machiajul excesiv, păstrează o linie curată, care să-ți evidențieze trăsăturile.

Pregătește-te pentru interviul online și ține cont de recomandările noastre! Cu ajutorul articolelor vestimentare potrivite, nu ai cum să dai greș!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *