free download 78 travel guides written by experts

Premiera oficiala la Teatrul Ion Creanga: „Noddy”, spectacol cu distributie exclusiv feminina

Teatrul Ion Creangă anunță premiera oficială a spectacolului Noddy în data de 25 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani nr.53.

Adaptarea este realizată de David Wood, după Enid Blyton, regia artistică este semnată de Attila Vizauer și scenografia gândită de Viaceslav Vutcariov. Distribuția este exclusiv feminină: Camelia Andriţă, Alexandrina Halic, Julieana Drăghici, Ani Creţu, Mihaela Beţiu, Nicoleta Rusu, Maria Ţăran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Mirela Busuioc, Iuliana Costiniu, Marina Secaşiu.

Noddy, celebrul personaj de poveste al desenelor animate din anii ’50, poposește în Oraşul Jucăriilor, acolo unde singurele limite permise sunt cele ale imaginaţiei, iar nepoftiţi sunt doar cei care şi-au neglijat dreptul la visare. Transformând scena Teatrului Ion Creangă în terenul de joacă al unei fantezii muzicale, în care vom recunoaște melodii Beatles şi spiritul ”flower-power”, spectacolul Noddy propune un firesc al imaginarului, în care realitatea concretă, a regulilor sociale, se contopeşte cu născocirile pline de viaţă ale minţii unui copil-păpuşă care-şi permite să(-şi) inventeze lumea după propriul plac.

“Pentru ei, copiii, desigur, isprăvile lui Noddy sunt cele care contează. Pentru noi (părinți, bunici) pe lângă atenția și grija ca ei să fi înțeles, să le fi plăcut povestea, spectacolul poate naște și un strop de nostalgie. Îmi imaginez, la sfârșitul spectacolului, un domn care iese din sală de mână cu o fetiță de numai câțiva ani. Ea fredonează melodia din final despre Orașul Jucăriilor, iar el murmură, doar pentru sine, versurile Beatles-ilor: Is there anybody going to listen to my story / All about the girl who came to stay?” declară Attila Vizauer, regizorul spectacolului.

Reprezentația este dedicată copiilor cu vârsta de peste 5 ani și a fost susținută, în avanpremieră, de Teatrul Ion Creangă, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” din acest an.

Veniți să vedeți Noddy – o poveste minunată, un oraș cum nu s-a mai văzut, un oraș al jucăriilor!

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, ObservatorCultural, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI România, SuperBebe, UrbanKid, Yorick.

Bucuresti, 20.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *