free download 78 travel guides written by experts

Precizari vizavi de protestul de marti din fata sediului TVR

Astăzi, în mediul virtual, mai multe persoane au acuzat Televiziunea Română de boicot vizavi de subiectul Roşia Montana şi faţă de protestul care a avut loc, pe această temă, marţi seara, în faţa sediului central al TVR. Afirmaţiile sunt neadevărate şi distorsionate.

Faţă de aceste acuzaţii, dorim să facem următoarele precizări:
1. Subiectul de presă „proiectul Roşia Montana” a fost mediatizat de TVR în jurnalele de ştiri, în documentare şi în dezbateri la TVR 1, TVR Cultural, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR Cluj. Subiectul nu este „tabu” pentru Televiziunea Română. În programele TVR, au fost mediatizate poziţiile tututor părţilor implicate: atât a celor care susţin proiectul, cât şi a celor care se opun sau a autorităţilor statului.
2. Protestul organizat la Cluj de membrii campaniei Salvaţi Roşia Montană!, despre care s-a afirmat că nu a fost mediatizat, a fost reflectat în jurnalele posturilor TVR Cluj, TVR 3, TVR INFO. Una dintre ştiri poate fi urmărită pe site-ul TVR: www.tvr.ro //www.tvr.ro/articol.php?id=114120
3. TVR a fost reclamată la CNA ca fiind părtinitoare în subiectul Roşia Montana atât de Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei, un ONG care se opune proiectului, cât şi de către Dragoş Tănase, Director General la Roşia Montana Gold Corporation (RMGC). Această situaţie reflectă poziţia echilibrată a Televiziunii Române faţă de acest subiect.
4. Reprezentanţii TVR nu au solicitat intervenţia Jandarmeriei. Mai mult, angajaţii Ministerului de Interne care asigură paza TVR nu au avut nicio legătură cu evenimentele care s-au desfăşurat în afara incintei televiziunii.
5. La Registratura TVR nu a fost depus niciun memoriu de către protestatari, în urma evenimentelor din seara zilei de marţi.

Bucuresti, 09.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *