free download 78 travel guides written by experts

Precizari ale Biroului de Presa

Urmare a solicitărilor din partea mass-media, primite de Biroul de Presă al SRTV şi destinate unor angajaţi ai Departamentului Ştiri, facem următoarele precizări:

1.    Potrivit regulamentului  de organizare şi funcţionare al SRTV art. 9-10, „personalul angajat al SRTV nu poate să facă publice, indiferent de mijloacele de comunicare în masă, opiniile sale negative referitoare la nemulţumirile privind organizarea şi funcţionarea serviciului public de televiziune înainte de a se folosi de drepturile asigurate prin prezentul Regulament. (…) Personalul angajat al SRTV nu poate să facă publice, indiferent de mijloacele de comunicare în masă, opiniile sale cu privire la activitatea sa sau a instituţiei, organizarea SRTV şi/sau a personalului acestei instituţii decât prin intermediul Direcţiei Marketing-Serviciul Cercetare şi Comunicare de Marketing sau a Departamentului Comunicare şi Reprezentare”. 2.    În acelaşi timp însă, amintim faptul că dreptul la opinie este garantat prin Constituţie, motiv pentru care conducerea SRTV nu poate îngrădi acest drept, dacă declaraţiile sunt făcute în nume personal şi nu angajează funcţia pe care cei solicitaţi o deţin, respectiv dacă nu angajează instituţia.
3.    Vă informăm că Biroul de Presă, respectiv conducerea SRTV, nu a abilitat pe nici unul din angajaţi să facă declaraţii publice în numele funcţiei sau al instituţiei.
4.    Totodată, precizăm că nicio modificare în schemă operată în trecut la nivelul Direcţiei Ştiri, nu s-a realizat cu consultarea prealabilă a conducerii SRTV, tot astfel cum modificările din schemă realizate astăzi, 22 octombrie a.c., de directorul interimar al Departamentului Ştiri, nu au avut la bază o consultare a conducerii instituţiei.

Bucuresti, 23.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *