metalshow

Ajuta si tu un catel

Editura Quality Books şi Fundaţia Daisy Hope demarează campania AJUTĂ ŞI TU UN CĂŢEL cu scopul de a atrage atenţia asupra spinoasei probleme a câinilor maidanezi. Ţelul organizatorilor este de a arăta cât de uşor pot fi ajutaţi câinii fără stăpân: nu este nevoie neapărat să adoptaţi unul (deşi acesta este principalul scop al lansării de la Circul Globus), ci puteţi deveni „sponsorul“ unuia aflat deja în adăpost. Orice donaţie, oricât de mică şi insignifiantă vi s-ar părea, este binevenită, deoarece îi poate ajuta pe inimoşii voluntari ai fundaţiei să cumpere hrană, să plătească îngrijirile medicale sau să construiască adăposturi noi pentru animalele pe care le au în grijă. În cadrul acestei campanii se înscrie şi evenimentul organizat cu ocazia lansării volumului Din Bagdad, cu dragoste, de Jay Kopelman şi Melinda Roth.

Din Bagdad, cu dragoste este povestea salvării lui Lava din iadul războiului, dar şi descrierea incredibilelor realităţi ale unei ţări măcinate de lupte, corupţie, lipsuri şi atentate teroriste. Lava este un căţel descoperit de un batalion de puşcaşi marini într-o casă abandonată din Fallujah, oraşul din Irak unde s-au purtat cele mai sângeroase lupte în timpul războiului. Deparazitat cu kerosen şi lecuit de paraziţii intestinali cu tutun de mestecat, el devine mascota soldaţilor care îi salvează viaţa, deşi riscă să fie aduşi în faţa Curţii Marţiale pentru că astfel încalcă regulamentele.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 27 octombrie, ora 11.00, la Circul Globus Bucureşti (Aleea Circului numărul 15). Evenimentul se doreşte a fi o ocazie unică de a afla mai multe despre câinii fără stăpân, inclusiv cât de „gentlemeni“ pot deveni dacă sunt dresaţi cum trebuie (celebrul instructor Mircea Gaşpar va demonstra acest lucru cu ajutorul unuia dintre „elevii“ săi), precum şi despre modalităţile în care pot fi ajutaţi. Cei care doresc să participe sunt încurajaţi să vină însoţiţi de prietenii lor fără grai care se vor distra de minune şi îşi vor putea face noi prieteni.

Bucuresti, 23.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *