free download 78 travel guides written by experts

Precizare Hochland Romania

Referitor la rezultatele intrevederii cu reprezentantii asociatiilor de crescatori de bovine din diferite zone ale tarii, care au pichetat ieri, 11.03.2008, sediul Hochland Romania din municipiul Sighisoara.

Compania Hochland Romania precizeaza ca in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii fermierilor nu a avut loc nicio negociere referitoare la pretul de achizitie a laptelui materie prima. In mod automat, nu a existat nici vreun acord intre parti in privinta modificarii acestui pret, asa cum a aparut in mod eronat in cateva publicatii centrale. De altfel, chiar reprezentatii pichetatorilor au propus amanarea discutiilor referitoare la pret pentru data de 19.03.2008, informand conducerea Hochland ca la aceasta data va avea loc o intalnire tripartita (producatori, procesatori, retaileri, sub medierea Ministerului Agriculturii) si ca subiectul principal al intalnirii va fi insasi chestiunea pretului pe litru de lapte materie prima livrat. Reprezentantii Hochland Romania si-au declarat deschiderea de a participa la orice discutii organizate intr-un cadru legal, pe aceasta tema.

Participantii la intalnire au abordat multe alte subiecte de interes comun atat pentru producatori, cat si pentru procesatorii de lapte. In cursul acestor discutii, Hochland Romania si-a arata sustinerea pentru identificarea, intr-un cadru legal, la masa dialogului comun intre producatori, procesatori si autoritati, a unor proiecte prin care fermierii sa fie sustinuti, pentru a asigura si peste ani continuitatea productiei interne de lapte.

Reluam precizarea ca Hochland Romania sustine in continuare ca pretul trebuie sa se formeze liber pe piata, prin confruntarea cererii cu oferta, pe baza calitatii si cantitatii laptelui materie prima.

Asa cum ambele parti au declarat la finalul intalnirii, discutiile au fost foarte deschise si de o calitate ridicata, cu un dialog sincer.

De altfel, compania a furnizat ieri presei un comunicat, in care informa asupra concluziilor acestei intrevederi. Reluam mai jos acest comunicat.
Va multumim.

Bucuresti, 13.03.2008

Concluziile Hochland Romania in urma intalnirii
cu reprezentantii asociatiilor crescatorilor de bovine

Sighisoara, 11 martie 2008 – Conducerea Hochland Romania a avut astazi in cursul diminetii o intrevedere cu 9 reprezentanti de frunte ai mai multor asociatii de crescatori de bovine din mai multe zone ale tarii. Intrevederea a avut loc ca urmare a actiunii de pichetare de catre reprezentanti ai acestor asociatii a sediului companiei din orasul Sighisoara, ca parte dintr-o mai ampla actiune de pichetare a fabricilor celor mai importanti procesatori de lapte din Romania. La intalnire au participat din partea Hochland Romania – Sergiu Mititelu, director general al companiei, Dorin Maxim, director Aprovizionare si Logistica si Stefan Gorczyca, director al fabricii pichetate.

In timpul discutiilor deschise purtate cu reprezentantii fermierilor, conducerea Hochland Romania a ascultat cu mult interes problemele cu care se confrunta crescatorii de bovine si fermierii organizati in diversele asociatii reprezentate la intalnire.

„Am salutat in primul rand faptul ca am stat la masa dialogului cu forme asociative ale fermierilor. Consideram ca organizarea crescatorilor de bovine, mici si mari, in asociatii de producatori este un pas important in solutionarea multora dintre problemele pietei in care functionam, in directia ajungerii la standardele Uniunii Europene. Am apreciat calitatea si deschiderea discutiilor si am simtit ca in multe privinte avem aceleasi interese. Dialogul a fost initiat in jurul chestiunii pretului pe litru de lapte materie prima livrat – subiectul declarat al pichetarii, dar pe parcursul intalnirii s-au analizat si multe alte subiecte de interes comun atat pentru producatori, cat si pentru noi, procesatorii de lapte.

Ca reprezentanti Hochland, am sustinut in continuare convingerea noastra ca pretul trebuie sa se formeze liber pe piata, prin confruntarea cererii cu oferta, pe baza calitatii si cantitatii laptelui materie prima. Aceasta este, in opinia noastra, cea mai corecta solutie atat pentru cei care ofera, cat si pentru cei care achizitioneaza lapte materie prima.

Am aratat in acelasi timp deschiderea companiei noastre pentru a ajuta la solutionarea problemelor. Mai mult decat atat, am propus sa identificam impreuna intr-un cadru legal, la masa dialogului comun intre producatori, procesatori si autoritati, proiecte prin care fermierii sa fie sustinuti, pentru a asigura si peste ani continuitatea productiei interne de lapte. Ne dorim sa depunem toate eforturile pentru imbunatatirea calitatii laptelui materie prima, pentru a incuraja dezvoltarea productiei de lapte si a proteja interesul consumatorilor. Aceasta intalnire nu a fost decat inceputul unui dialog pe care il dorim strans si de durata”, a declarat conducerea Hochland Romania la finalul intalnirii.

In cei 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, Hochland Romania a dezvoltat o colaborare fructuoasa cu furnizorii de lapte materie prima si a oferit acestora sprijin in eforturile lor de adaptare la rigorile pietei comunitare, prin efectuarea de investitii in procesul de colectare, transport si depozitare a laptelui materie prima, prin analize calitative periodice si printr-un dialog deschis cu producatorii asupra cerintelor Uniunii Europene si modalitatilor de atingere a acestora.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *