free download 78 travel guides written by experts

Povestea lui Zoë

Al patrulea volum din seria Războiul Bătrânilor
John Scalzi
Editura Nemira

Dacă aţi citit Ultima colonie, volumul trei din serie, ştiţi că John Perry primeşte oferta de a conduce o colonie pe noua planetă Roanoake. Acceptă, alături se soţie, Jane, şi de fiica lor, Zoë.

Numai că nava nu îi duce pe Roanoake, ci pe o altă planetă. Aici descoperă că Uniunea Colonială doreşte să îi ţină ascunşi de Conclav, astfel că trebuie să colonizeze planeta foloind utilaje industriale din secole trecute. Nu au voie să utilizeze tehnologia wi-fi, pentru ca semnalele lor să nu fie detectate din spaţiu.

Lucrurile se complică atunci când o specie locală îi atacă pe colonişti şi, ulterior, când planeta şi locuitorii săi sunt ameninţaţi şi atacaţi de Conclav.

Iar Zoë a jucat un rol esenţial. A fost în posesia armei care a ajutat la finalizarea conflictului într-un mod favorabil coloniei. Dar cum a reuşit să intre în posesia armei? Şi cum s-a adaptat Zoe la viaţa pe o nouă planetă?

Povestea lui Zoe, Razboiul batranilor, John Scalzi,

Povestea lui Zoë ne oferă posibilitatea de a vedea întreg procesul prin ochii adolescentei adorate de cei doi obini, Hickory și Dickory. Romanul prezintă viaţa pe noua planetă din perspectiva lui Zoë: împrietenirea cu alţi tineri, povestea de iubire şi aventurile prin care au trecut toţi.

Cartea nu este nicidecum plictisitoare pentru că Scalzi reuşeşte să vină cu informaţii noi, pe care nu le cunoaştem din romanul anterior.

În serie au apărut romanele: Războiul bătrânilor, Brigăzile fantomă, Ultima colonie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *