Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Razboiul batranilor

Razboiul batranilorJohn Scalzi
Editura Nemira

Cartile SF au marele avantaj ca te invita sa iti imaginezi lucruri. Te imbie sa te gandesti cum ar fi in viitor. Si iti propun o sumedenie de variante de viitor care mai de care mai interesanta, posibila, provocatoare. John Scalzi ne invita intr-un viitor in care, daca nu doreai sa fii un batran neputincios, aveai posibilitatea sa te inrolezi in FCA, Fortele Coloniale de Aparare. Insa nu stiai cu adevarat ce te asteapta. Circulau doar zvonuri. Nicio persoana care s-a inrolat nu s-a intors pentru a povesti cum este.

Mecanismul era simplu: cand implineai 65 de ani puteai depune o cerere de intentie. Apoi, dupa zece ani, la implinirea a 75 de ani aveai de ales: fie te inrolezi, fie nu. Da, puteai refuza inrolarea, fara nicio repercursiune negativa, dar mureai batran, bolnav. Ca un om obisnuit. Sau puteai face acest pas inainte, spre necunoscut, spre o promisiune. John Perry, in ziua cand a implinit 75 de ani, a vizitat mormantul sotiei (pierduta in urma cu opt ani) si s-a dus la biroul unde se faceau inrolari. A ales sa raspunda pozitiv provocarii inrolarii in FCA. Si de aici incepe o aventura fascinanta!

Ce se stia cu siguranta era faptul ca oamenii au reusit sa colonizeze si alte planete. Dar, o planeta propice pentru om poate fi una de interes si pentru alte specii. Si extraterestrii nu prea sunt adeptii diplomatiei – ci vor planetele in cauza. Asa ca se duc razboaie constante. In acestea aveai sa participi, daca te inrolai.

O perspectiva interesanta, o carte captivanta, cu o actiune care te tine cu sufletul la gura de la prima la ultima pagina. Iar ceea ce v-am dezvaluit din poveste reprezinta poate 1% din ceea ce se intampla in acest prim volum din seria „Razboiul batranilor”. O lectura provocatoare, speciala, antrenanta si un autor cu o imaginatie fertila. Iar la final singura intrebare pe care si-o poate pune un cititor este: cand apare volumul al doilea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *