free download 78 travel guides written by experts

Piloţii BMW Dunlop şi Hutchinson au câştigat la Isle of Man

Michael Dunlop şi Ian Hutchinson s-au impus în primele două curse ale categoriei 1.000 cmc din Isle of Man Tourist Trophy

Ediţia 2016 a Isle of Man Tourist Trophy a început, iar cursele categoriei 1.000 cmc au fost dominate de motocicletele BMW S 1000 RR.

Piloţii BMW Michael Dunlop (Marea Britanie) şi Ian Hutchinson (Marea Britanie) au câştigat primele două curse desfăşurate în această clasă – ambii au stabilit şi noi recorduri.

Primele două curse ale categoriei 1.000 cmc din ediţia 2016 a Isle of Man Tourist Trophy au fost cele de la clasele Superbike TT şi Superstock TT. În ambele cazuri, piloţii BMW S 1000 RR au obţinut victorii categorice şi au stabilit noi recorduri. În cursa Superbike TT de sâmbătă, Michael Dunlop (Marea Britanie) a fost imbatabil cu al său Hawk Racing BMW S 1000 RR. El a obţinut victoria cu un avans de 19 secunde şi a stabilit cel mai rapid tur reuşit vreodată pe traseul Isle of Man TT: 16:58,254, cu o viteză medie de 214,629 km/h. Dunlop a fost primul pilot în istoria Isle of Man TT care a parcurs un tur în mai puţin de 17 minute. Succesul pentru BMW S 1000 RR a fost completat de Ian Hutchinson (Marea Britanie / Tyco BMW), care a ocupat locul al doilea. Alţi trei piloţi ai unor modele BMW S 1000 RR s-au clasat în Top 10: Michael Rutter (Marea Britanie / Bathams SMT Racing) a ocupat locul al şaselea, Gary Johnson (Marea Bitanie / Team Penz 13.com BMW Motorrad) a fost al nouălea, iar Lee Johnston (Marea Britanie / East Coast Construction / Burdens) a termina pe poziţia a zecea.


Luni, cursa Superstock TT a fost următoarea rezervată motocicletelor de 1.000 cmc. De această dată, Hutchinson a fost cel mai rapid om de pe circuit. El a câştigat cu un avans de peste 27 de secunde şi a stabilit un nou record pentru categoria Superstock, cu modelul Tyco BMW S 1000 RR – cu o viteză medie de 214,155 km/h. Rutter a fost al patrulea, în timp ce Gary Johnson a ocupat locul al cincilea, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat în TT obţinut vreodată de Team Penz 13.com BMW Motorrad. David Johnson (Australia / Ice Valley Four Anjels Racing) a intrat ţi el în Top 10, ocupând poziţia a noua. A treia şi ultima cursă din clasa 1.000 cmc, celebra Senior TT, va avea loc vineri.

Din păcate weekendul a fost marcat de incidente tragice. Cu mare durere şi tristeţe, BMW Motorrad Motorsport a aflat vestea decesului lui Paul Shoesmith (Marea Britanie), care şi-a pierdut viaţa într-un accident petrecut în timpul Isle of Man Tourist Trophy. Pilotul în vârstă de 50 de ani a decedat după o căzătură petrecută în timpul antrenamentelor Supersport, ce aveau loc sâmbătă seară, în timp ce concura cu o motocicletă de 600 cmc. În categoriile rezervate motoarelor de 1.000 cmc, Superbike şi Superstock, Shoesmith lua parte în cursele pe şosea cu un model BMW. De asemenea, el participa şi la BMW Motorrad Race Trophy. BMW Motorrad Motorsport prezintă cele mai sincere condoleanţe familiei şi prietenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *