free download 78 travel guides written by experts

Piesa de teatru crestin prezentata in cadrul Serilor DOXOLOGIA

În anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor a pregãtit, cu binecuvântarea IPS Pãrinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mai multe evenimente speciale. Unul dintre acestea, organizat în cadrul Serilor DOXOLOGIA, va avea loc duminicã, 19 octombrie a.c., la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafãrul” din Iași, începând cu ora 19.00. Este vorba despre piesa de teatru Plecare fãrã întoarcere, o dramatizare dupã romanele: Ultimul Constantin de Ileana Toma, Neamul Basarabilor de Aurel Petrescu, respectiv dupã piesele de teatru Constantin Brâncoveanu de Nicolae Iorga ºi Ultimul drum al lui Brâncoveanu de Dan Tãrchilã. Acțiunea se petrece într‑ una dintre celulele închisorii Ediculé din Istanbul, cu puțin timp înaintea decapitãrii domnitorului Brâncoveanu, a fiilor sãi și a sfetnicului Ianache Vãcãrescu. Din distribuție fac parte: Corneliu Jipa, Marian Ciripan, Cristina Moldoveanu și Cristi Dionise.

Piesa, pusã în scenã de trupa de teatru Civic Art din București, se va juca și la Botoșani (Luni, 20 octombrie 2014, ora 19.00 – Casa de Culturã a Sindicatelor „Nicolae Iorga”) și Piatra Neamț (Marți, 21 octombrie 2014, ora 19.00 – Teatrul Tineretului).

Intrarea la toate cele trei reprezentații (din Iași, Botoșani și Piatra Neamț) este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul face parte și din seria de evenimente prilejuite de sãrbãtoarea dedicatã Sfintei Cuvioase Parascheva.

Bucuresti, 13.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *