metalshow

Philips saluta initiativa Uniunii Europene de a accelera trecerea la iluminatul eficient energetic

Trecerea la iluminatul economic aduce atat beneficii economice, cat si beneficii ecologice; scaderea semnificativa a consumului de energie electrica, scaderea emisiilor de dioxid de carbon si scaderea costurilor de intretinere, imbunatatind in acelasi timp viata oamenilor.

Royal Philips Electronics saluta decizia Uniunii Europene de a scoate de pe piata becurile incandescente pana in 2012. Aceasta decizie se inscrie in aceeasi linie cu apelul lansat de Philips, in decembrie 2006 la Bruxelles, de a accelera trecerea la solutii de iluminat eficiente energetic in contextul schimbarilor climaterice.

In Europa, trecerea la solutii de iluminat eficiente va avea un impact semnificativ, data fiind cantitatea de 1,8 miliarde de becuri incandescente vandute in 2007. Prin aceasta schimbare, consumatorii vor reduce semnificativ consumul de energie electrica si vor lupta impotriva schimbarilor climaterice prin prevenirea eliminarii a 23 de milioane de tone de dioxid de carbon in atmosfera in decursul unui an. Mai mult, cumparand becuri economice in locul celor incandescente, consumatorii vor reduce cheltuielile cu energia cu pana la 8-10 EUR per bec pe an. Intr-o casa din Uniunea Europeana sunt folosite, in medie, 20-30 de becuri, iar cu solutiile de iluminat eficiente energetic oferite de Philips, cum ar fi sursele de iluminat economice sau sistemele de iluminat cu LED-uri, consumatorii pot crea in case ambianta perfecta.

Ca lider in industria iluminatului, Philips duce mai departe initiativa de a accelera trecerea la solutii de iluminat eficiente energetic. Pe langa economisirea de energie in case, economii importante pot fi realizate in segmentul iluminatului stradal si al cladirilor. In cadrul unui eveniment aferent Conferintei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climaterice, desfasurata in Poznan, Philips a prezentat programul de Renovare menit sa sustina autoritatile si proprietarii cladirilor in adoptarea unor masuri imediate pentru un mediu inconjurator mai bun. Recent, in cadrul intalnirii CEO din mediul de afaceri pe tema celei de-a Treia Revolutii Industriale, in Bruxelles, Philips a pledat pentru inceperea colaborarii si pentru actionarea imediata.

“In contextul economic si ecologic actual, industria iluminatului permite economisirea atat a banilor, cat si a energiei, precum si reducerea emisiilor de dioxid de carbon ” a spus Garrett Forde, CEO a diviziei Philips Lightning Lamps in Europa. “Aceasta este o ocazie unica, care ofera tuturor celor implicati posibilitatea de a castiga. Prin schimbarea iluminatului stradal si al cladirilor cu solutii de iluminat eficiente energetic, companiile si orasele economisesc importante sume de bani si reduc emisiile de dioxid de carbon, indeplinind astfel mai usor obiectivele legate de mediu si ajutand la combaterea schimbarilor climaterice.”

“Toata lumea poate actiona acum, nu mai exista obstacole, doar beneficii”, a adaugat Garrett Forde. Din punct de vedere economic, va stimula cresterea si consolidarea pozitiei competitive, in acelasi timp aducand o contributie imediata la mediul inconjurator si sporind bunastarea oamenilor. Pe scurt, solutiile de iluminat eficiente energetic transforma provocarile economice si ecologice intr-o oportunitate pentru inovatie si crestere, cu o calitate mai buna a iluminatului, care imbunatateste viata oamenilor.”

Bucuresti, 11.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *