free download 78 travel guides written by experts

Peste 1600 elevi din 6 orase experimenteaza arhitectura

in saptamana Scoala Altfel, cu sprijinul YTONG

Succesul înregistrat de conferințele de arhitectură în primele două ediții a condus la o extindere a acestora în două zone importante din țară: Transilvania și Moldova. Astfel, peste 1600 elevi din București, Timișoara, Sibiu, Cluj, Iași și Brașov vor asculta, în cadrul săptămânii Școala Altfel din acest an, povești interactive despre arhitectură, despre orașe și clădirile care îi înconjoară, oferindu-le un bagaj important de cunoştinţe de cultură generală.

„Arhitectura îi atrage într-un mod incredibil pe copiii din clasele primare. Iubesc poveștile despre case, activitățile practice și ideea că într-o zi vor putea schimba modul în care arată orașele în care locuiesc”, a adăugat Eliza Yokina, membru fondator De-a Arhitectura.

De-a arhitectura povestită este un proiect susținut încă de la început de brandul de origine germană YTONG, cunoscut pentru implicarea în proiecte renumite de arhitectură la nivel internațional. “Pentru importanța acordată educației de arhitectură și implicarea în susținerea activităților asociației, YTONG va fi prima companie desemnată Membru Onorific al Asociației De-a Arhitectura”, a adăugat Eliza.

„Suntem onorați să primim această distincție și foarte bucuroși că am reușit să aducem arhitectura în școlile din România. Ne dorim să dezvoltăm acest proiect de la an la an, să contribuim la educarea și formarea tinerelor generații, dezvoltându-le interesul pentru mediul construit de calitate, ecologic și eficient energetic”, declară Georgiana Stanciu, specialist marketing Xella Ro, producătorul blocurilor de zidărie YTONG.

În București apoximativ 700 de elevi din clasele primare vor participa la seminarii despre arhitectură organizate la Școala Centrală, Școala Constantin Brâncuși și Biblioteca Central Universitară (BCU). Din Moldova, Iașiul este orașul care va organiza în premieră seria „De-a arhitectura povestită” unde s-au înscris deja 88 de elevi. Peste 250 de elevi din Cluj Napoca au ales să afle mai multe despre arhitectură și despre spațiul construit în Săptămâna Altfel. Alți 600 de copii din Transilvania (Timișoara, Sibiu și Brașov) și-au manifestat interesul de a participa la prezentări pe această temă.

În cadrul conferințelor arhitecţi notorii precum Ana Hogas și Ionuț Florea (Into the world), Ștefan Simion și Irina Meliță (The Poster), Andrei Ivănescu, Eliza Yokina, Ana Maria Goilav, Roxana Strut-Stefanovici, Magda Vieriu și Octavian Hrebenciuc (Volumetrica), Andrei Mureșanu, Gabriel Roşca (Cooplan), Marius Timofte (3Dplan), Mihai Sima, Sorin Ciuariu, Brândușa Havasi, Atelier MASS și Vlad Rusu sunt invitați în faţa şcolarilor pentru a le vorbi despre importanța arhitecturii în viața lor.

Asociaţia De-a Arhitectură îşi propune dezvoltarea şi promovarea educaţiei de arhitectură şi mediu construit în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Prin înţelegerea şi asumarea acestor valori de către diverse categorii de public, De-a Arhitectura urmărește creşterea calităţii mediului construit din mediile urbane şi rurale.

Bucuresti, 07.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *