free download 78 travel guides written by experts

Peste 150 de tineri si adolescenti din Romania, care au supravietuit cancerului, se reunesc la Cluj

la ,,Gala de Craciun Temerarii”, editia a-VI-a

Asociația Little People România organizează pentru al șaselea an consecutiv Gala de Crăciun Temerarii, eveniment în cadrul căruia, tineri români supraviețuitori de cancer, membrii comunității Temerarii, devenită în timp cea mai mare și activă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer din Europa – vor celebra victoria asupra bolii, într-un decor de sărbătoare. Evenimentul are loc pe 11 decembrie la Cluj, la Grand Hotel Napoca începând cu ora 18:30, iar tema aleasă este „Staruri de la Hollywood”.

Gala de Crăciun Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravieţuitori, fiind organizată anual pentru a sărbători poveștile de succes ale acestora, și nu în scopul strângerii de fonduri. Evenimentul din acest an va reuni aproximativ 150 tineri cu vârste între 14-24 de ani. La eveniment vor mai participa oficialități, doctori oncologi și sponsori, care au susținut Asociația Little People pe toată durata anului și au avut încredere în profesionalismul serviciilor puse la dispoziție domeniului oncopediatric.

Cei peste 150 de tineri care au confirmat prezența vor participa la programele și activitățile recreative pregătite de Asociația Little People, iar șederea lor va culmina cu seara Galei din data de 11 decembrie.

“Suntem bucuroși că orașul în care au fost inițiate proiectele asociației în urmă cu mai bine de 17 ani, va găzdui acest eveniment special. În cadrul Galei vom sărbători împreună reușitele de peste an ale tinerilor care au câștigat lupta împotriva bolii, precum și succesul lor în campanii de comunicare, promovare și conștientizare a mesajului pozitiv al supraviețuirii. Pentru noi Temerarii sunt adevărate staruri și cea mai bună sursă de inspirație pentru cei care acum luptă cu această boală.” a declarat Katie Rizvi, Fondator al Asociației Little People România și al Clubului Temerarii.

Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În anul 2013, 135 de voluntari ai Asociației Little People au oferit 2093 de activități în cele 7 spitale în România, prin intermediul a 3592 ore de voluntariat, adițional celor 2488 de ore de intervenție oferite de specialiștii care coordonează voluntarii. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară. În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei.

Despre Clubul Temerarii:

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii – comunitatea adolescenților români care au învins cancerul – ce numără astăzi, aproape 300 de membri din 85 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă sprijin tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora şi facilitează reintegrarea lor în școală și în comunitate. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și sprijin real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei.

Bucuresti, 09.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *