free download 78 travel guides written by experts

Peste 100 milioane de euro investiti de Infineon Technologies in Romania

Infineon Technologies marchează în 2012 șapte ani de activitate în Romania, reprezentând investiții de peste 100 de milioane de euro în oameni și în mijloace fixe, mai mult de 250 de ingineri români și o suprafață totală de aproximativ 5.000 de metri pătrați încluzând spații de birouri, laboratoare de cercetare și echipamente avansate de măsurare.

Infineon Technologies Romania (IFRO) a fost înființată în 2005, îndeplinind funcțiile unui centru de cercetare și dezvoltare, și formează alături de centrale din Graz și Villach (Austria), Munchen (Germania) și Padova (Italia) rețeaua de centre de cercetare și dezvoltare a grupului Infineon Technologies AG în Europa. “Unul dintre numeroasele motive pentru alegerea României ca locație pentru noul nostru centru de cercetare și dezvoltare a fost infrastructura, proximitatea universității și potențialul uriaș reprezentat de instruirea existentă, care oferă o bază solidă pentru a răspunde nevoii Infineon de a recruta ingineri de dezvoltare înalt calificați. În plus față de avantajele legate de costuri, am identificat și o puternică orientare a autorităților pentru sprijinirea sectorului high-tech. Dacă această impresie pozitivă se confirmă în practică, previzionăm un potențial substanțial pentru extinderea centrului în viitor”, a explicat la acel moment Dr. Reinhard Ploss, noul CEO al Infineon Technologies AG începând cu data de 1 octombrie 2012.

În ianuarie 2006, la deschiderea oficială a centrului, IFRO număra 60 de ingineri și o suprafață totală de aproximativ 2.200 de metri pătrați. "Cel mai nou centru de dezvoltare al nostru reflectă cererea în creștere pentru semiconductori de putere pentru industria auto și aplicații industriale, și aici dezvoltăm microcontrolere de securizare pentru carduri, în special pentru comunicații mobile, banking și identificare,” declara CEO-ul Infineon de la acea vreme, în timpul discursului susținut în fața a aproximativ 100 de invitați la ceremonia de deschidere.

În șapte ani, IFRO a crescut rapid asumându-și constant noi responsabilități de cercetare și dezvoltare pentru întreg grupul Infineon, devenind și unul dintre liderii din industria locală de semiconductori. Începând cu 1 ianuarie 2012, IFRO are un nou Vicepreședinte și Director General, Dr. Jihad Haidar: “Obiectivul meu este să conduc IFRO astfel încât să fie cu un pas înainte în ceea ce privește inovarea și excelența în execuție. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie de cea mai bună expertiză tehnică și de un leadership performant pentru a crea condiții pentru ca inginerii să se dezvolte și să crească în interiorul companiei. Obiectivul nostru general pentru anul 2012 este să continuăm să executăm proiecte de cea mai bună calitate, să menținem partenerii de business mulțumiți și să motivăm angajații pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a companiei.”

Între anii 2005 și 2006, IFRO a investit 5 milioane de euro pentru trainingul primilor 60 de angajați. Acest efort a fost continuat de-a lungul celor șapte ani, Infineon investind peste un sfert de milion de euro pe an în dezvoltarea de competențe și abilități, prin traininguri tehnice, programe de dezvoltare pentru așa numitele „soft skills”, precum și programe de coaching și mentorat adresate inginerilor și managerilor deopotrivă.

O altă prioritate a companiei este reprezentată de sprijinul acordat mediului academic din România, pentru dezvoltarea de competențe la nivel local, prin parteneriate cu principalele universități din România pe care IFRO le-a demarat începând chiar cu anul 2005: Universitatea Politehnica București, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iași), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea Transilvania (Brașov). IFRO a instalat laboratoare echipate în cadrul Universității Politehnica București și a Universității Tehnice Gheorghe Asachi (Iași), pentru a da studenților posibilitatea de a proiecta chipuri și a aplica ceea ce învață. În plus, IFRO susține o altă inițiativă care să permită universităților, în viitorul apropiat, să producă chipuri și apoi să le testeze împreună cu studenții lor.

În medie, 20% din angajații actuali ai IFRO sunt studenți, numărul acestora crescând în perioada verii când procentul lor ajunge la 25% din totalul angajaților, datorită stagiilor pe care IFRO le oferă în cadrul parteneriatelor cu universitățile. De asemenea, Infineon contribuie și la extinderea programei universitare, sponsorizează programe de master și doctorat în microelectronică și domenii conexe, invită experți Infineon în România pentru a susține prelegeri și seminarii speciale. În plus, ingineri seniori din cadrul IFRO susțin și ei prelegeri de proiectare de chipuri în cadrul Universității Politehnica București și a Universității Tehnice Gheorghe Asachi (Iași).

Infineon își propune ca obiectiv să fie în frunte în domeniul său și să-și mențină avantajul competitiv printr-o activitate de cercetare, dezvoltare și inovare continue. Ca urmare, împreună cu universitățile partenere, IFRO se implică în proiecte cu finanțare europeană și națională și a primit până acum patru astfel granturi pentru proiecte de cercetare și dezvoltare.

IFRO susține cea de-a 43-a ediție a Conferinței europene de dispozitive semiconductoare (European Solid-State Device Research Conference – ESSDERC) și cea de-a 39-a ediție a Conferinței europene de circuite integrate (European Solid-State Circuits Conference – ESSCIRC) care se vor desfășura la București în septembrie 2013. Conferințele sunt organizate de un consorțiu format din Universitatea Politehnica București (organizator principal), Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iași). Conferințele ESSDERC și ESSCIRC reprezintă un forum pentru prezentarea și discutarea celor mai recente inovații privind dispozitivele semiconductoare și circuitele integrate și este pentru prima dată când acestea se desfășoară în Europa de Est. Dr. Michael Neuhäuser (Vicepreședinte Infineon Technologies AG și fost Director General al IFRO) este președintele conferințelor și s-a implicat activ împreună cu instituțiile academice pentru aducerea acestora la București.

Despre Infineon

Infineon Technologies Romania & CO SCS a fost înființată în România în aprilie 2005, ca subsidiară a Infineon Technologies Austria AG, parte a grupului Infineon Technologies AG. Fiind un centru de cercetare și dezvoltare, Infineon Technologies Romania dezvoltă circuite integrate de putere, senzori magnetici și de presiune integrați și circuite de control pentru aplicații auto și industriale, precum și microcontrolere de securizare pentru carduri și alte aplicații de securitate.

Infineon Technologies AG, cu sediul central la Neubiberg, Germania, oferă soluţii şi sisteme de semiconductori care răspund celor trei mari provocări ale societății moderne în ansamblul ei: eficiența energetică, mobilitatea și securitatea. În anul fiscal trecut (care s-a încheiat pe 30 septembrie 2011), compania a raportat vânzări de 4 miliarde de euro și un număr total de angajați de aproape 26.000 în întreaga lume. Infineon este listată pe Frankfurt Stock Exchange (simbol: IFX) și în Statele Unite ale Americii pe piața OTCQX International Premier (simbol: IFNNY).

Bucuresti, 01.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *