Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Peste 100 de persoane au dansat tango “La sosea”

Peste 100 de persoane s-au mişcat în ritmurile tangoului argentinian duminică, 16 august, în Parcul Kiseleff din Bucureşti la o seară dedicată unui stil de viaţă sănătos, mişcării şi senzualităţii tango-ului. Alături de cei 6 instructori ai şcolii de dans TangoTangent care au dat startul evenimentului s-au aflat mai mulţi pasionaţi de tango care au fermecat aproape 1.000 de privitori cu dansul lor elegant dar şi câţiva începători care şi-au luat inima în dinţi şi au încercat primii paşi.
Toţi participanţii la acţiunea „Tango „La şosea” pentru fiecare” au fost încântaţi de faptul ca au avut ocazia să petreacă o seara deosebită în aer liber, să danseze sau să privească perechile dansând tango argentinian şi să facă mişcare pentru sănătatea lor. „Dansul este o formă de mişcare aşa că îi încurajăm pe toţi cei care nu sunt atraşi neapărat de sala de fitness sau de sport în general să meargă la cursuri de dans. În afara faptului ca vor învăţa să danseze, dansul le va pune în mişcare toate grupele de muşchi şi le va antrena tot corpul, astfel că dansul le va aduce şi sănătate”, a spus Lori Vişa, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.

„Tango „La şosea” pentru fiecare” este a treia acţiune şi ultima din faza a doua a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” denumită „O oră de mişcare pentru fiecare”, care şi-a propus să atragă atenţia asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţă faptul că o oră de mişcare poate fi făcută de fiecare dintre noi, oriunde.
Prima acţiune a fazei a doua, „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, a strâns în Parcul Herăstrău din Bucureşti peste 50 de persoane care au făcut exerciţii de încălzire, au alergat, au sărit, au făcut genuflexiuni, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. În cadrul celei de-a doua acţiuni, „Volei pe nisip pentru fiecare”, peste 150 de persoane au jucat, timp de trei zile, volei pe nisip pe terenul amenajat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, alături de aceştia aflându-se aproape 1.000 de suporteri, prieteni sau membri ai familiei, care au făcut galerie echipelor.

Rezultatele studiului „Lanţul Culorilor”, realizat în prima fază a programului, au arătat că aproape 40% dintre români încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi mişcare în fiecare zi. În urma acestui studiu a reieşit că persoanele sub 18 ani trăiesc cel mai sănătos, urmate de persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

Bucuresti, 17.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *