Pe val!

Jurnalul National: numarul unu, detasat!

La scurt timp dupa ce Jurnalul National a fost desemnat “cel mai de incredere cotidian” in cadrul unui sondaj realizat de Reader’s Digest, SNA confirma pozitia de lider a Jurnalului pe piata cotidianelor de calitate din Romania.

Pe 26 aprilie, Biroul Roman de Audit al Tirajelor a comunicat cifrele ultimului val al Studiului National de Audienta (SNA). Potrivit rezultatelor, Jurnalul National se mentine pe primul loc in randul ziarelor de calitate din Romania, cu un total de 801.800 de cititori in fiecare zi.

Cifre.
Ultimul SNA a fost realizat pentru perioada cuprinsa intre 31 ianuarie 2005 si 22 ianuarie 2006 si intareste faptul ca Jurnalul National isi mareste diferenta fata de principalul sau concurent pe piata, Evenimentul Zilei: Jurnalul conduce acum detasat, la o diferenta de 183.400 de cititori. Aceste cifre arata ca Jurnalul National are in fiecare zi cu aproape 30% mai multi cititori decat Evenimentul Zilei.

Jurnalul TV. De asemenea, rezultatele aceluiasi studiu de audienta demonstreaza ca numarul de cititori ai Jurnalului TV, supliment ce se distribuie gratuit, impreuna cu Jurnalul National, in fiecare vineri, este in continua crestere. De la prima sa auditare, in luna ianuarie a anului trecut, Jurnalul TV si-a dublat numarul de cititori, ajungand acum la un total de 596.100.

Presa sportiva. Gazeta Sporturilor, unul dintre putinele cotidiene ce au inregistrat o crestere de audienta (si) la acest val SNA, se mentine la o distanta confortabila fata de principalul sau concurent, ProSport, cu un plus de 134.700 de cititori. De altfel, cresterea audientei inregistrata de Gazeta Sporturilor a fost demonstrata de rezultatele ultimelor trei valuri SNA si este confirmata si de pozitia de lider absolut detinuta de website-ul publicatiei: numarul 1 la categoria mass media (conform trafic.ro)

Tendinte. Ultimele rezultate ale SNA arata ca tendinta pe piata presei scrise este una mai degraba descendenta. Principalul motiv al acestei tendinte care, spun specialistii, se inregistreaza la nivel mondial, este dezvoltarea segmentului de presa online.
 
Jurnalul National – profil de cititor
 
· 59.7% cititori intre 14 si 44 de ani
· 70.7% absolventi de liceu, colegiu sau cu studii universitare
· 24,2% intreprizatori particulari si salariati cu functii de conducere
· 33,6% cititori cu un venit mediu de 400€/gospodarie
· 56,1% dintre cititorii Jurnalului National provin din Bucuresti si din orase cu peste 200.000 de locuitori
· 32.3% – acesta este procentul cititorilor Jurnalului care fac parte din categoria AB (superior) ESOMAR si care contine manageri, directori, profesori si specialisti in diverse domenii.

Bucuresti, 28.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *