free download 78 travel guides written by experts

PC Iasi il sustine pe Gh. Nichita in turul 2

Biroul Executiv al PC Iaşi a analizat oferta celor doi candidaţi rămaşi în turul 2 al alegerilor locale şi a decis să recomande electoratului PC să îl susţină pe Gheorghe Nichita pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi.

Pe lângă protocolul de susţinere în turul 2 semnat la nivel naţional între PSD şi PC, o serie de argumente au stat la baza deciziei Biroului Executiv: 1.    Alături de candidatul PC, arhitectul Ionel Oancea, primarul Gheorghe Nichita a fost singurul candidat care pe parcursul campaniei din primul tur a venit în faţa electoratului cu o serie de proiecte pentru Iaşi – proiecte pe care PC le consideră realizabile şi având o bază autentică în condiţiile date.
2.    De cealaltă parte, singura ofertă a domnului Dumitru Oprea a fost „deschiderea Iaşului”, concepţie fantezistă şi lipsită de corespondenţă în realitate. Iaşul nu este un oraş închis dpdv economic, un exemplu în acest sens fiind dezvoltarea de ample investiţii chiar în ZMI (comunele limitrofe Valea Lupului – Miroslava – Leţcani).
3.    Din păcate, oferta domnului Oprea pentru turul 2 se rezumă doar la subiecte populiste, expuse la modul general. Exemple: „fonduri europene = taxe mai mici” (fonduri dirijate către ce investiţii, în ce condiţii, care este impactul acestora asupra taxelor locale, cu cât vor scădea acestea?), „locuinţe pentru tineri” sau „gratuităţi pentru vârstnici” (cum se vor realiza, care sunt costurile şi sursele de finanţare?).

Lipsa unui suport de informare reală a candidatului PD-L care se transpune în carenţele programului său electoral este dovedită şi de intenţia de a obţine, într-un mandat de 4 ani, peste 10.000 de locuri de muncă. O cifră ridicol de mică care contrazice tocmai oferta sa de dezvoltare economică a Iaşului – oraş cu peste 350.000 de locuitori. Precizăm, spre informarea opiniei publice, că numai până la finele acestui an vor fi ofertate peste 5000 de locuri de muncă doar în domeniul IT (Simenes, Ness, HP) şi este aşteptată intrarea pe piaţa muncii ieşene a unor concerne gigant (Delphi), cele 10.000 de locuri de muncă fiind atinse astfel în doar 6 luni, nu 48, cum eronat estimează dl. Oprea.

Bucuresti, 11.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *