free download 78 travel guides written by experts

Patrula de reciclare sarbatoreste Ziua Internationala a Mediului

De Ziua Internațională a Mediului va avea loc premierea actualei ediții a programului Patrula de reciclare, simultan, în București și toate județele participante. În cadrul ceremoniilor vor fi anunțați și premiați câștigătorii la nivel național și local.

Agenții Patrulei de Reciclare RoRec au colectat selectiv peste 230.000 kg de deșeuri electrice și electronice la ediția 2012-2013 a acestui program educațional de mediu, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu inspectoratele școlare și primăriile din București și 29 de județe.

Patrula de reciclare este un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ. La ediția 2012 – 2013 au participat 21,000 de copii și tineri și peste 720 de profesori coordonatori din tot atâtea unități de învățământ. Ei au format ”Patrule de reciclare” în grădinițe, școli și licee din București și alte 29 de județe.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori și cu ajutorul materialelor educative puse la dispoziție de Asociația RoRec, elevii înscriși în program au înțeles unele dintre cauzele poluării mediului și au contribuit direct la reducerea acestora, devenind ambasadorii acestui mesajului ecologic.

Copiii au inițiat sute de proiecte și activități proprii prin care i-au convins pe membrii comunităților lor să devină mai conștienți de importanța colectării selective a DEEE și să se debaraseze responsabil de acestea, prin intermediul proiectului realizat în unitățile de învățământ.

În București, premierea ediției 2012-2013 va avea loc miercuri, 5 iunie, la Sala de festivități a Colegiului Național Mihai Eminescu (Str. George Georgescu nr.2, Sector 4), începând cu ora 11.00.

La eveniment vor participa reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, ai Inspectoratului Școlar București, ai Agenției de Protecție a Mediului, ai Asociației Române pentru Reciclare – RoRec și reprezentanții unităților de învățământ finaliste în competiția pe București. Proiectul este susținut de mai bine de 2 ani de Agenția Națională de Presă AGERPRES, iar acum se alătură acțiunii Grupul de Presă Reporter.

Vor fi dezvăluiți câștigătorii naționali, vor fi prezentate realizările ediției și se vor acorda premiile pentru București, încununând astfel efortul din ultimul an a mii de copii și cadre didactice.

Premiile naționale vor fi acordate pentru Cea mai mare cantitate DEEE colectată pe țară de o unitate de învățământ, Cea mai mare cantitate DEEE colectată /elev înscris în program și Cea mai bună propunere de Mascotă a programului.
Premiile naționale vor fi înmânate cu prilejul festivităților din județul din care provin câștigătorii.

Premiile locale vor fi acordate simultan, în fiecare județ, Patrulei care a strâns Cea mai mare cantitate DEEE/elev înscris în program și Celui mai activ Profesor Coordonator.

”Așteptăm cu nerăbdare să recompensăm performanțele de top ale Patrulelor care, așa cum veți vedea, sunt impresionante. Vorbim despre cantități substanțiale de deșeuri electrice colectate și de acțiuni de informare și educare a publicului deosebit de eficiente și creative. Acești profesori și tineri s-au dovedit adevărați agenți ai unei schimbări de mentalitate în comunitățile lor și s-au investit în misiunea lor ecologică peste așteptări. Merită să fie recunoscuți atât drept campioni ai Patrulei de reciclare cât și ca exemple de responsabilitate și implicare.” spune Alexandra Arnăutu, managerul de proiect.

Bucuresti, 03.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *