free download 78 travel guides written by experts

Pas cu pas: Confectionarea unei banci duble din panouri de lemn

pentru schele, pentru balconul dumneavoastra…

Confecţionarea unei bănci duble sau a unui scaun din panouri de lemn pentru schele…

Probabil că nu v-aţi gândit niciodată să refolosiţi materialele de construcţie precum vechile panouri din lemn ale schelei pentru a crea un scaun, o masă sau o bancă dublă, dar acest lucru este perfect realizabil! Tot ce aveţi de făcut este să utilizaţi ferăstrăul compact Dremel® DSM20™ pentru a tăia la dimensiunea necesară panourile din lemn pentru schelă şi, cu ajutorul uneltei multifuncţionale Dremel® 3000, să şlefuiţi muchiile neregulate, apoi să le asamblaţi conform indicaţiilor simple de mai jos! Decoraţi cu perne la modă, intens colorate.

Scule necesare:
· Ferăstrăul compact Dremel® DSM20™ cu ghidajul pentru muchii Dremel® DSM, ghidajul de tăiere Dremel® DSM840 şi discul de tăiere multifuncţional Dremel® DSM500
· Unealta multifuncţională Dremel® 3000 cu discuri de şlefuire EZ SpeedClic™ SC411
· Pistolul de lipit Dremel® şi baghete de lipit pentru lemn GG03, de 7 milimetri

Alte materiale necesare:
Şurubelniţă manuală sau şurubelniţă electrică
Şuruburi autofiletante

Lista de elemente ce trebuie tăiate:
6 bucăţi de panou cu lungimea de 69,5 centimetri (pentru braţe/părţile laterale ale băncii)
6 bucăţi de panou cu lungimea de 112,5 centimetri (pentru spătar, blat şi porţiunea frontală a băncii)
1 bucată cu lungimea de 112,5 centimetri şi lăţimea de 8,5 centimetri (pentru partea superioară a spătarului băncii)
2 bucăţi cu lungimea de 66 de centimetri şi lăţimea de 6,5 centimetri (pentru partea superioară a braţelor)
2 bucăţi cu lungimea de 62,5 centimetri şi lăţimea de 5 centimetri (suporturi pentru blat)
2 bucăţi cu lungimea de 6,7 centimetri şi lăţimea de 5 centimetri (suporturi pentru porţiunea frontală)
2 bucăţi cu lungimea de 42 de centimetri şi lăţimea de 5 centimetri (suporturi pentru spătar)
2 bucăţi cu lungimea de 66 de centimetri şi lăţimea de 5 centimetri (picioare)

Grad de dificultate: 3 stele – nivel mediu

Pasul 1

Pentru a tăia panourile pentru schele, utilizaţi ferăstrăul compact Dremel DSM20 şi discul de tăiere multifuncţional Dremel DSM500, obţinând bucăţile indicate în lista de mai sus. Efectuaţi pe bucata de cherestea marcaje complete pentru prima tăietură pe care o veţi efectua. Apoi, utilizând ferăstrăul compact Dremel DSM20 şi discul de tăiere multifuncţional, setaţi la o adâncime de tăiere de 20 de milimetri şi tăiaţi de-a lungul liniei marcate pe o parte – cu ajutorul ghidajului pentru muchii Dremel DSM pentru tăieturi în linie dreaptă şi al ghidajului de tăiere Dremel DSM840 pentru tăieturi în linie dreaptă şi diagonală, pentru a ghida unealta. Trebuie să tăiaţi bucata de cherestea pe ambele feţe, pentru a vă asigura că marcajul pe care l-aţi efectuat coincide pe ambele părţi ale tăieturii.

Pasul 2

Pentru a construi partea stângă, aşezaţi pe o suprafaţă plană trei panouri pentru schele unul lângă altul şi, cu ajutorul şurubelniţei manuale sau al unei şurubelniţe electrice şi al unor şuruburi autofiletante, fixaţi piciorul băncii pe baza acesteia, conform imaginii.

Pasul 3

Utilizaţi o şurubelniţă manuală sau o şurubelniţă electrică pentru a fixa cu şuruburi braţul din partea stângă pe partea superioară a panoului lateral, conform imaginii. Apoi fixaţi cu şuruburi suporturile pentru blat pe latura interioară a panoului din partea stângă, la o distanţă de 36 de centimetri de la partea inferioară, asigurându-vă că sunt la acelaşi nivel cu muchia din spate a panoului lateral.

Pasul 4

Fixaţi suportul frontal, astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade cu suportul pentru blat, la capătul acestuia, conform imaginii. Acum construiţi partea dreaptă a băncii, efectuând în oglindă operaţiile pe care le-aţi făcut pentru partea stângă. Apoi fixaţi cu şuruburi panoul frontal la suportul frontal de pe partea stângă şi partea dreaptă şi toate panourile pentru blat la suportul blatului.

Pasul 5

Aşezaţi panourile pentru spătar pe o suprafaţă plană, unul lângă celălalt, alăturându-le perfect, pentru a vă asigura că sunt la acelaşi nivel, şi fixaţi cu şuruburi suporturile pentru spătar la ambele capete, încadrându-le perfect între blat şi partea superioară. Fixaţi cu şuruburi bucata de la partea superioară a spătarului, de-a lungul muchiei superioare a acestuia. Apoi fixaţi cu şuruburi spătarul asamblat de părţile laterale în unghiul dorit, de exemplu de 13 grade.

Pasul 6

Pentru finisare, umpleţi găurile de şurub cu chit în aceeaşi culoare cu lemnul şi îndepărtaţi excesul prin şlefuire, şlefuind de asemenea muchiile nefinisate ale bucăţilor de lemn, cu ajutorul uneltei multifuncţionale Dremel 3000 şi al discului de şlefuire Dremel EZ SpeedClic SC411.

Pasul 7

Aplicaţi un produs pentru lemn exterior / baiţ.

Bucuresti, 23.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *