free download 78 travel guides written by experts

Panasonic LUMIX DMC-G2, prima camera foto cu lentile interschimbabile

si control tactil la declansare

Panasonic anunţă lansarea noului model LUMIX DMC-G2 din seria Lumix G Micro System, prima cameră foto digitală cu obiectiv interschimbabil şi control tactil la declanşare*.

LUMIX G Micro System a revoluţionat piaţa camerelor foto digitale în ultimul an şi jumătate, încă de la lansarea pe piaţă a modelului LUMIX DMC-G1, primul model cu lentile interschimbabile, bazat pe standardul Micro Four Thirds System care a contribuit esenţial la reducerea volumului aparatului prin adoptarea structurii fără oglinzi. Ulterior compania a mai lansat altele doua modele revolutionare si anume GH1 ce este capabil să înregistreze şi clipuri video Full HD (1920×1800) la o calitate absolut excetionala, iar in toamna lui 2009, modelul GF1 a venit cu un design inovator, într-un corp mai compact decât modelele anterioare . Pentru conceperea noului DMC-G2, Panasonic s-a concentrat pe sporirea operabilităţii camerei şi a decis folosirea unui ecran tactil foarte intuitiv.

Utilizatorul nu trebuie decât să apese cu vârful degetului pe ecranul LCD al camerei atunci când în cadru se află subiectul ce trebuie fotografiat, iar aparatul se ocupă singur atat de focalizare cat şi de declanşare.

Diferite funcţii avansate de autofocalizare sunt acum foarte uşor de utilizat, doar prin atingerea ecranului. Mai mult, datorită noilor tehnologii încorporate, aparatul este foarte compact, G2 fiind cel mai mic şi mai uşor model din lume la categoria sa.**

Funcţia Live-View oferită de ecranul Intelligent LCD cu diagonala de 3 inch şi 460.000-dot, dar şi vizorul Live View cu 1.440.000-dot 1.4x (0.7x***) fac posibilă vizualizarea efectelor pe care diferite configurări ale aparatului le produc asupra rezultatului final, chiar înainte de a realiza fotografia. Senzorul de imagine de 12,1 megapixeli Live MOS şi noul Venus Engine HD II, cu tehnologia Intelligent Resolution integrată, asigură imagini de foarte bună calitate atât pe modul foto cât şi video.

DMC-G2 înregistrează clipuri video în format AVCHD, sau motion JPEG, utilizatorul având totodată flexibilitatea de a extrage imagini statice de înaltă calitate din filmarea video, datorită tehnologiei Intelligent Resolution. Camera are şi ieşire HDMI astfel încât clipurile şi fotografiile realizate pot fi vizualizate pe un televizor HD prin intermediul cablulului opţional mini HDMI.

Pentru realizarea unor fotografii sau clipuri video mai creative, Panasonic a inclus în noul model LUMIX DMC-G2 popularul mod My Color ce oferă 7 posibilităţi de configurare a culorilor. În plus, modul Movie P permite utilizatorului să modifice deschiderea astfel încât filmarea să fie mult mai expresivă. DMC-G2 este compatibil, de asemenea, cu microfonul stereo opţional DMW-MS1 pentru înregistrări AV de calitate superioară.

Modul iA (Intelligent Auto), foarte popular atât la camerele LUMIX compacte cât şi la cele sistem, face ca fotografierea, dar şi filmarea, sa fie mult mai facile prin optimizarea automată a diferitelor funcţii ale camerei foto. Modul iA poate fi activat prin simpla apăsare a butoului dedicat, fără a mai căuta prin meniul aparatului.

DMC-G2 cu capabilităţi de înregistrare HD oferă numeroase funcţii avansate mai uşor de utilizat decât oricând prin control tactil. Astfel, camera transformă realmente utilizatorii din amatori în pasionaţi de fotografie şi chiar profesionişti. Modelul va fi disponibil în trei variante de culori – negru, roşu şi albastru.

1. Control tactil intuitiv

Pentru sporirea gradului de operabilitate, DMC-G2 adoptă sistemul de control tactil al declanşării pentru prima dată la un aparat foto din categoria sa. Odată atins ecranul, aparatul autofocalizează automat pe subiect şi declanşează.

Odată fixat subiectul în cadru prin atingerea ecranului, camera îl urmăreşte chiar dacă acesta se mişcă, prin intermediul funcţiei AF Tracking. Cu numai o atingere a ecranului poate fi selectată, de asemenea, zona de autofocalizare şi dimensiunile acesteia, utilizatorul putând opta pentru 1-area AF sau 1-area AF cu Face Detection ce permite focalizarea mai fină asupra ochiului, atunci când fotografia se axează pe chipul uman. Modul Multi-area AF permite alegerea unui grup de puncte de autofocalizare, în funcţie de compoziţie.

Cu Intelligent Scene Selector în modul iA, camera trece automat pe cel mai potrivit mod de fotografiere, potrivit subiectului fixat pe cadru prin atingerea ecranului. Spre exemplu, atingerea feţei umane determină aparatul să selecteze automat modul portret, iar atingerea peisajului din fundal determină camera să treacă pe modul peisaj.

La focalizarea manuală, utilizatorul poate lărgi zona fotografiată prin simpla atingere a ecranului, selectând 1x, 5x sau 10x şi o poate muta pe ecran prin tragere cu degetul. Operaţiunea reduce semnificativ timpul pe care îl necesită configurarea la o cameră foto obişnuită.

Operarea prin control tactil este extrem de folositoare nu doar atunci când vrei să faci fotografii sau clipuri video, dar şi când doreşti să le vizualizezi, ecranul conferind totodată o vizibilitate foarte bună. Redarea imaginilor una câte una se face prin simpla tragere a imaginii pe ecran, cu degetul, exact cum ai da paginile unei cărţi. Poţi, de asemenea, să măreşti fotografia dorită până la 16x tot prin intermediul ecranului tactil.

LCD-ul cu unghi de vizionare larg se poate roti 180° în lateral şi se poate rabata 270° sus-jos putând fi văzut şi operat din aproape orice poziţie.

În ciuda performantului LCD, Panasonic LUMIX DMC-G2 este cea mai mică şi mai uşoară cameră din lume din categoria sa**.

2. Identitatea LUMIX G Micro System

Odată cu LUMIX DMC-G1, Panasonic a venit pe piaţă cu un concept total nou de camere foto digitale ce respectă standardul Micro Four Thirds System. Profitând la maximum de acest standard, Panasonic a eliminat sistemul oglinzilor din obiectiv şi vizorul optic, ajungând astfel să obţină camere hibride, compacte şi uşoare, cu performanţe foarte ridicate. Prin creşterea numărului de contacte electrice între corpul camerei şi lentile a sporit şi capacitatea de expansiune a camerei, ceea ce face posibilă maximizarea potenţialului de dezvoltare a acestor tipuri de aparate, pe viitor.

Noul vizor Live View Finder, echivalent cu unul optic cu rezoluţie de 1.440.000-dot poate afişa, la cererea utilizatorului, şi informaţii despre configurarea anumitor indicatori ai camerei, fără ca acesta să fie nevoit să îşi îndepărteze ochii de la subiectul aflat în cadru.

Un senzor inteligent cu capacitatea de detectare a ochiului activează automat vizorul atunci când utilizatorul priveşte prin el, după care îl opreşte şi activează ecranul LCD cu diagonala de 3inch şi rezoluţie 460.000-dot atunci când utilizatorul îşi îndepărtează privirea de ocular.

Vizualizarea în sistem Live View cu 60 de cadre pe secundă este posibilă cu ajutorul senzorului Live MOSce preia semnale direct de la senzorul de imagine şi le trimite continuu şi în timp real către LCD. Atât vizorul Live View Finder cât şi LCD-ul oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea prin acestea practic 100% din câmpul de vizionare, ceea ce îi permite să verifice cu acurateţe cadrul, dintr-un colţ în altul, atunci când lucrează la o compoziţie.

Sistemul de contrast AF* adoptat de modelul LUMIX DMC-G2 este precis şi uşor de utilizat, dar şi foarte rapid, trecând imediat de la un mod de autofocalizare la altul, utilizatorii putând selecta dintre AF Tracking, 1-area AF, Face Detection AF/AE şi 23-area.

3. Calitate superioară a imaginii cu camera sistem cu lentile interschimbabile

Odată cu atingerea unor performanţe deosebite în ce priveşte funcţiile avansate şi designul compact, Panasonic a îmbunătăţit şi tehnologiile de procesare digitală a imaginii la seria LUMIX G Micro System pentru a creşte calitatea imaginilor obţinute, din dorinţa de a egaliza şi chiar depăşi camerele rivale D-SLR. Senzorul Live MOS de tip 4/3 cu rezoluţie de 12,1 megapixeli încorporat în DMC-G2 oferă performanţele cele mai bune ale ambelor tehnologii – imaginea superioară dată de senzorul CCD şi consumul scăzut de energie al unui senzor CMOS. Tehnologia avansată ce face posibilă citirea a 4 fluxuri de date simultan ajută G2 să furnizeze utilizatorului o imagine în vizor de 60 de cadre pe secundă Full-time Live View, dar şi să reproducă imaginile cu rezoluţie mare, cu detalii fine şi bogate în nuanţe.

Noul Venus Engine HD II are capabilităţi excepţionale de procesare iar sistemul LSI reduce în mod optim zgomotul pe imagine, astfel încât utilizatorul va obţine fotografii foarte clare chiar şi atunci când lucrează la un ISO ridicat. Venus Engine HD II vine, de asemenea, cu un control independent al nuanţelor pentru toate cele trei culori din spectrul RGB (roşu, verde, albastru), pe imagine fiind surprinse astfel cele mai subtile tonuri de culoare. Cu senzorul Live MOS şi Venus Engine HD II, utilizatorul va obţine imagini la rezoluţie de 12,1 megapixeli, foarte curate şi cu detalii fine. Semnalele conţinând cantităţi mari de informaţii sunt trimise de la senzorul Live MOS către Live View Finder cu frecvenţa de 60 fps, rezultând o imagine clară şi curată la vizualizarea prin ocular.

Performantul şi rapidul Venus Engine HD a fost reproiectat pentru a fi compatibil cu noua tehnologie de procesare a imaginii "Intelligent Resolution". Aceasta face posibilă obţinerea unor fotografii şi a unor clipuri HD memorabile, prin procesarea la o calitate net superioară a semnalului recepţionat de senzor. Cu Intelligent Resolution, sunt detectate automat într-o imagine trei elemente – contururile, ariile cu detalii texturate şi zonele cu nuanţe subtile. Contururile sunt accentuate pentru a oferi o claritate superioară imaginii finale, în timp ce ariile texturate sunt accentuate moderat pentru a sublinia detaliile. În zonele cu nuanţe mai subtile lucrează sistemul de reducere avansată a zgomotului. În afara îmbunătăţirii clarităţii imaginii, tehnologia Intelligent Resolution prelucrează semnalul primit de senzor pixel cu pixel, astfel încât imaginile rezultate sunt naturale, foarte bine conturate şi cât mai aproape de realitate.

Camerele din seria LUMIX G Micro System sunt echipate cu foarte eficientul sistem Dust Reduction. Dacă în camerele obişnuite pătrund particule de praf sau alte substanţe, atunci când schimbaţi lentilele, acestea se pot lipi de senzor producând apoi pete pe fotografiile realizate ulterior. Sistemul Dust Reduction din G2 ajută la eliminarea acestui efect prin plasarea unui filtru supersonic în faţa senzorului Live MOS. Acesta respinge foarte eficient praful şi alte particule prin vibraţii în plan vertical cu o frecvenţă de aproximativ 50.000 de ori pe secundă.

4. Înregistrări video de nouă generaţie în format AVCHD Lite

DMC-G2 poate înregistra clipuri video la o rezoluţie HD de 1280 x 720 în format AVCHD Lite care dă posibilitatea filmărilor cu durată mai mare ce pot fi vizualizate ulterior pe aproape toate echipamentele HD existente. AVCHD Lite are nevoie de mai puţin spaţiu pe cardul de memorie pentru a stoca informaţiile, decât modul MPEG, păstrând calitarea imaginii şi detaliile fine.

Un buton dedicat, aflat în partea de sus a camerei, face mai accesibilă activarea modului de filmare.

Utilizatorul poate selecta pentru video, în afara AVCHD Lite, modul HD Motion JPEG în 1280 x 720, alături de QVGA, VGA şi WVGA, mai compatibile cu PCurile. Sunetul de înaltă calitate poate fi înregistrat cu Dolby Digital Creator şi, opţional, poate fi utilizat microfonul stereo DMW-MS1. Funcţia Wind Cut este şi ea disponibilă la modelul G2, blocând înregistrarea zgomotului generat de vânt.

Chiar şi un începător în ale filmărilor video poate înregistra clipuri excelente cu DMC-G2, graţie popularului mod iA (Intelligent Auto), disponibil şi pe modul video, nu doar pe foto. Mai mult, stablizatorul optic de imagine (O.I.S.) previne efectul de tremur al mâinii atunci când este folosită puterea zom-ului la maximum. Funcţia Face Detection detectează automat un chip prezent în cadru şi ajustează focalizarea, expunerea, contrastul şi complexitatea tenului astfel încât utilizatorul va obţine în final portrete foarte frumoase. Intelligent Exposure verifică în mod continuu nivelul de luminozitate din mediul ambient şi ajustează automat expunerea pentru a preveni supraexpunerea sau subexpunerea. Intelligent Scene Selector selectează automat între modurile Portrait, Scenery, Close-up şi Low Light potrivit circumstanţelor, pentru a optimiza calitatea vizuală a imaginii finale.

G2 vine şi cu modurile My Color şi Film lăsând utilizatorul să aleagă dintr-o varietate de scene predefinite pentru înregistrarea video. Modul Motion picture P permite utilizatorului să modifice deschiderea obiectivului pentru a obţine clipuri HD mai creative.

Acum, noul G2 poate face fotografii în timp ce înregistrează clipuri video doar prin apăsarea de către utilizator a declanşatorului. Mai mult, acesta poate salva cadre din filme ca fotografii de sine stătătoare, în timpul redării filmului pe cameră. Noua funcţie Video Divide permite splitarea clipului în două părţi ceea ce face posibilă ştergerea unei bucăţi nedorite din film.

* Pentru camera sistem cu lentil interschimbabile, la data de 7 martie 2010
** pentru camera sistem cu lentil interschimbabile cu ecran LCD mobil, la data de 7 martie 2010
*** echivalent cu cameră pe film de 35mm.

* Pentru camera sistem cu lentil interschimbabile, la data de 7 martie 2010.
** Pentru camera sistem cu lentil intershimbabile şi LCD mobil, la data de 7 martie 2010.

* Lentilele care nu sunt compatibile cu funcţia contrast AF pot fi utilizate pe modul de focus manual.

•Unele funcţii ar putea să nu fie disponibile, în funcţie de obiectivul montat pe cameră.
·Utilizaţi un card de memorie SD Speed Class de clasă 4 sau superioară pentru înregistrarea de clipuri video în format AVCHD Lite. Utilizaţi, de asemenea, un card cu SD Speed Class cel puţin 6 pentru înregistrarea de clipuri în format MOTION JPEG.

· Clipurile Motion JPEG pot fi înregistrate continuu până la 29 de minute 59 de secunde în unele ţări.
·Înregistarea continuă de peste 2 GB nu este posibilă în format motion JPEG. Timpul rămas pentru înregistrare continuă este afişat pe ecran.
· Clipurile AVCHD Lite înregistrate pe un card de memorie SD sau pe un DVD nu pot fi redate pe un echipament ce nu e compatibil cu standardul AVCHD.

Wiesbaden, Germania / Bucuresti, 11.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *