free download 78 travel guides written by experts

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia devine loc de poveste

pentru o zi

Mai sunt doar 3 zile pana la deschiderea evenimentului

Duminică 23 decembrie, incepand cu orele 15, evenimentul Ajun la Palat va recreea pentru o zi atmosfera Sfintelor Sarbatori  de la vechile curti boieresti

Bucurestenii si nu numai, sunt invitaţi să intre in atmosfera sărbătorilor de odinioară la Palatul Brâncovenesc de la Mogosoaia unde istoria ne reaminteste vechi datini ale Craciunului. Organizatorul, Centrul Cultural "Palatele Brâncovenesti", isi propune ca prin acest eveniment sa recreeze atmosfera veacurilor trecute, cand la Palatul Brancovenilor soseau cete de colindatori si toata atmosfera era plina de veselie si arome de cozonaci. Curtea Palatului va fi scena de desfasurare a evenimentului. Formatii din importante zone etnografice ale tarii vor prezenta publicului un program de colinde si obiceiuri de Craciun. Ii asteptam cu mare drag si cu multe surprize pe toti iubitorii de traditii.
   
Colidătorii vor  fi prezentati de inegalabilul maestru de ceremonii Paul Daian care, pentru o zi, va deveni Starostele curtii domnesti.
Sunt invitati  sa bucure oaspetii Dubaşii din Feregi (Hunedoara), Grupul de colindatori Spicul (satul Luciu, jud. Ialomita) si formatia Trei Parale din Bucuresti. Poetul Ion Zubascu (din Maramureş) impreuna cu fiicele sale Mara si Iza vor sustine un program inedit de tipuituri de colinde vechi oferind publicului un crampei din atmosfera datinilor stramosesti.
             
Se va colinda în Pădurea de Porţelan a Danielei Făiniş, laureată cu aur in  prestigioase manifestari internationale, precum şi in contexul de exceptie al expozitiilor Biserici, Coloana, Ruina şi Pasul, o incercare de redefinire a stilisticii artei postbizantine, semnata  Sorin Dumitrescu. 

Evenimentul se va desfasura duminică , 23 decembrie 2007 cu incepere de la orele 15.
Intrarea este libera.
Mijloace de transport: Maxi Taxi (Piata Chibrit).

Bucuresti, 21.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *