Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Organizația Umanitara Concordia prezinta: „Concordia Bakery”

– un pas înainte pentru un business social de succes

Organizaţia Umanitară Concordia lansează, astăzi, Concordia Bakery – un nou tip de cafenea, un model de business social, chiar în centrul Bucureştiului.

Gândit, inițial, ca un curs de formare profesională pentru tinerii găzduiți și ocrotiți de Organizația Umanitară Concordia, atelierul de brutărie din cadrul Școlii de meserii Concordia a crescut și s-a dezvoltat, prin întemeierea unei brutării adevărate și, începând cu 31 octombrie 2012, având un punct de desfacere în București, la parterul clădirii Premium Plaza, în zona Piața Victoriei – „Concordia Bakery”.

Proiectul Brutăria Concordia reprezintă un sistem complex, ale cărui activități principale (laboratorul-atelier din Ploiești) și conexe (punctul de desfacere „Concordia Bakery” și serviciul de catering) își servesc, cu onoare, rolul de sprijinire atât a tinerilor asistați de către Concordia, cât și a celor din afara organizației, în procesul de integrare socio-profesională.

Toate fondurile rezultate din aceste activități susțin cursurile atelierului de brutărie, prin care tinerii pot obține diplome recunoscute de către CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar și patiser-cofetar.

În cadrul atelierului, 24 de tineri au posibilitatea de a urma, anual, cursurile susținute în domeniile brutar și patiser-cofetar. Începând cu prima promoție de absolvenți ai școlii de meserii – atelierul de brutărie, în anul 2010, tinerii și-au găsit locuri de muncă atât în cadrul Brutăriei Concordia, dar și în alte fabrici de panificație.

„Componenta socială pe care o impune proiectul Brutăria Concordia aduce, în București, prima cafenea-concept din România: Concordia Bakery. Suntem mândri că ne putem număra printre organizațiile din România, care reușesc să facă business social, împreună cu tinerii aflați în dificultate. După ce se califică în meseria de brutar-patiser, tinerii pot obține locuri de muncă, iar, în prezent, trei dintre ei sunt angajați în cadrul Brutăriei Concordia. Ei știu că de succesul produselor de panificație si patiserie este legată și speranța pentru un loc de muncă – pasul atât de important în dobândirea unui statut personal, apreciat în societate” – Bogdan Braicu, Managing Director, Organizația Umanitară Concordia.

Bucuresti, 01.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *