free download 78 travel guides written by experts

Oracle lanseaza versiunea 1.11 a sistemului de management al retelelor de utilitati

Oracle Utilities Network Management System

Prin noile facilităţi de management destinate reţelelor de distribuţie, Oracle Utilities Network Management System extinde iniţiativele sale din domeniul reţelelor inteligente (smart grid) pentru a susţine resursele regenerabile şi reîncărcarea vehiculelor electrice

Noutăţi
* Extinzând capacităţile Oracle din domeniul reţelelor inteligente (smart grid), Oracle Utilities Network Management System 1.11 beneficiază de noi funcţii de modelare şi analiză pentru a îmbunătăţi gestiunea reţelelor de distribuţie a utilităţilor electrice.
* Îmbunătăţirile aduse în domeniul modelării oferă o viziune în timp real asupra activităţii reţelei pentru a putea alinia în mod corespunzător producţia de energie cu cererea pieţei. Înţelegerea posibilelor efecte ale unor cumuli de factori neprevăzuţi precum furtunile, temperaturile extreme şi fluctuaţiile în consumul industrial şi cel casnic, ajută furnizorii de utilităţi să-şi îmbunătăţească planurile de urgenţă pentru a menţine neîntreruptă activitatea şi pe perioada unor evenimentele care au generat anterior întreruperea activităţii.

* Pentru a veni şi mai mult în sprijinul operatorilor de reţele, noile funcţii de modelare ajută la:

ü Analiza efectelor produse de diferite încărcări ale utilizatorilor – cum sunt reîncărcarea vehiculelor electrice – în diferite locaţii şi identificarea zonelor în care trebuie impusă reîncărcarea în afara orelor de vârf, din cauza restricţiilor ale capacităţii reţelei.

ü Încorporarea în reţea a electricităţii produ! se de resurse regenerabile, precum acoperişuri solare sau staţii eoliene de curte, permiţând astfel furnizorului de utilităţi să folosească capacităţile locale de generare de energie, pentru a asigura ţintele de consum ale resurselor regenerabile impuse. Folosirea electricităţii din mai multe surse ajută furnizorul de utilităţi să gestioneze mai bine cererea şi reduce probabilitatea întreruperilor.

ü Utilizarea electricităţii stocate ca sursă alternativă de energie.

* Noua versiune demonstrează încă o dată capabilităţile oferite de managementul avansat al distribuţiei (ADM), care reprezintă nucleul Oracle Utilities Network Management System. ADM este compus dintr-un set de funcţii relative la întreruperile de furnizare, optimizare a distribuţiei şi a reţelei, care sunt esenţiale pentru buna funcţionare a unei reţele inteligente.

Informaţii suplimentare despre produs

* Noile opţiuni de integrare SCADA sunt specifice Oracle Utilities Network Management System. Acestea reduc dependenţa faţă de o implementare SCADA de la un singur furnizor, furnizorii de utilităţi având astfel posibilitatea de a păstra implementarea curentă SCADA pe măsură ce se apropie, eficient şi cu costuri reduse, către era reţelelor inteligente. Oracle oferă flexibilitatea de a trece la un sistem SCADA nou fără a perturba major funcţionalitatea reţelei inteligente.
* Totodată, furnizorii beneficiează şi mai mult de valoarea investiţiilor efectuate în reţele inteli! gente, prin asigurarea faptului că toate dispozitivele de control şi stocare a energiei sunt încorporate complet în analizele operaţionale curente şi în cele de prognoză.
* Oracle Utilities Network Management System 1.11 oferă o flexibilitate mai mare la integrarea investiţiilor în sisteme de informaţii geografice (GIS), incluzând aici suport pentru standardele International Electrochemical Commission (IEC) 61968 Common Information Model (CIM).

Citate relevante

· „Am fost încântaţi să luăm parte în programul de validare pentru a ajuta Oracle să ofere un upgrade care poate oferi rezultate palpabile furnizorilor de utilităţi. Cu sisteme avansate de gestiune a distribuţiei, putem ameliora informaţiile despre întreruperile de furnizare, pentru a pune în valoare şi mai mult investiţiile în soluţiile de măsurare inteligente şi a oferi valoare imediată pentru clienţii noştri.” – Brian Chabot, Manager Business Systems, Pepco Holdings Inc.

· „În întreaga lume, clienţii şi furnizorii de utilităţi aleg noi modalităţi de a folosi, genera şi stoca electricitate. Încorporarea acestor noi tehnologii într-un model în timp-real al reţelei este vitală pentru capacitatea furnizorului de a gestiona activitatea reţelei. Oracle Utilities Network Management System oferă modelare în timp real şi simulări ale sistemelor de putere de care furnizorul are nevoie pentru a-şi optimiza operarea reţelei pe măsură ce aceasta se schimbă.” – Brad Williams, Vice President of Industry Strategy, Oracle Utilities.

Bucuresti, 05.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *